Select Menu


Την πρόθεσή των ΗΠΑ να λάβουν μέρος, όπως έχει προγραμματιστεί, σε διεθνή στρατιωτική άσκηση το καλοκαίρι στην Ουκρανία ανακοίνωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Η άσκηση με τίτλο Rapid Trident πραγματοποιείται εδώ και χρόνια με τη συμμετοχή αμερικανικών, ουκρανικών, βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων ενώ σε αυτή συμμετέχουν και άλλα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ.

Όπως δήλωσε ο συνταγματάρχης Στίβεν Γουόρεν, σύμφωνα με το Associated Press, η άσκηση αυτή είναι η μοναδική σε ουκρανικό έδαφος στην οποία σχεδιάζουν να λάβουν μέρος φέτος οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Στόχος της άσκησης είναι να βελτιώσει ο ουκρανικός στρατός τη συνεργασία του με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, καθώς η Ουκρανία διατηρεί εταιρική σχέση και δεν είναι μέλος της Βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Το 2013 η ίδια άσκηση πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, διήρκησε δύο εβδομάδες και συμμετείχαν 17 χώρες.

Την ίδια ώρα το Russia Today παρουσιάζοντας την είδηση επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να λάβουν μέρος στην ουκρανική άσκηση αν και ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στην άσκηση «Atlas Vision 2014» που ήταν προγραμματισμένη για τον φετινό Ιούλιο στη βορειανατολική ρωσική πόλη Τσελιαμπίνσκ.

geopolitics

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top