Select Menu


Tου Καθ.Δρ. Γ.Ζουγανέλη

Σε προηγούμενο άρθρο, το οποίο ανήρτησα το Δεκέμβρη του 2013 (βλέπετε εδώ και εδώ) προανήγγειλα την ισχυρή πιθανότητα να ενεργοποιηθούν κάποια απο τα ρήγματα στη περιοχή έρευνας της PGS. Αυτό δεν έγινε τυχαία αλλά γιατί εκτίμησα το χρονικό παράθυρο μέσα στο οποίο θα άρχιζαν να φαίνονται τα πρώτα δείγματα, δηλαδή να υπάρξει εμφάνιση συχνότερων σεισμικών φαινομένων. Το είπα την σωστή ώρα γιατί οι περισσότεροι ξεχνάτε εύκολα.

Δεν είναι σωστό όμως να αποδώσετε ευθύνες στους σεισμολόγους γιατί οι έρευνες των υδρογοναθράκων είναι ένα σύνθετο θέμα, πού δεν λύνεται στο ΜΕΓΑρο και που χρειάζεται πολλές γνώσεις για να αντιμετωπισθεί διεξοδικά. Στο ΥΠΕΚΑ δεν υπάρχει κάτι σοβαρό που να ασχολείται με το θέμα.

Θα πρέπει να πεθάνει κόσμος για να αποδειχθεί ότι έχω δίκιο; Eϊναι λογικό οι δημοσιογράφοι να μη ρωτούν εμένα για το θέμα αλλά να βγάζουν στα ΜΜΕ αυτούς που κοιμόντουσαν, όταν πρώτος διείδα το πρόβλημα; Μήπως πρόκειται για άλλλη μια ένδειξη διαπλοκής και αλληλουποστήριξης για να διαβιώσει η μπαγιατίλα και η ξεφτίλα, η αποτυχία και το κύρος των ελεγχομένων απο το κύκλωμα προσώπων; Κρίνετε εσείς.

Το ΥΠΕΚΑ και οι επιτροπές του αποδεικνύονται ανίκανες να προβλέψουν τι μπορεί να συμβεί και να λάβουν μέτρα ή να δώσουν οδηγίες στη PGS για το πώς έπρεπε ή πρέπει να κάνει σεισμικές έρευνες με τα δύο πλοία της χωρίς να οδηγηθεί η χώρα στο χορό των σεισμών (για το τρόπο που γίνονται αυτές, είχα γράψει απο το 2009, βλέπετε εδώ). Τό 2009 σας μίλησα και για το σχιστολιθικό αέριο της Θράκης (shale gas). Mετά κάποια χρόνια τον όρο αυτό τον ακούσατε για πρώτη φορά και απο άλλους. Οι αποδείξεις υπάρχουν σε αυτό το ιστολόγιο, όπως και στο διαδίκτυο. Ακόμη και για το ζεόλιθο εγώ σας μίλησα πρώτος σε απρόοπτο χρόνο, όπως και για την κακή κατάσταση του Παπανικολή.
Γιατί όμως τα ΜΜΕ τα ΜΕΓΑλα και ΔΟΛια όπως και άλλα μέσα που το παίζουν Real Free… συνεχίζουν να “αναρτούν” στις “σοβαρές” τους εκπομπές τους τηλεμαιντανούς που ξέρετε; Για να μη δείτε το καλύτερο; Για να παραμείνει η χώρα, μια χώρα χωρίς ελπίδα; Θέλουν να σας κρατούν στο σκοτάδι. Παρατηρείστε το. Όσο και να κρυφτούν και καταγεγραμμένοι είναι και φαίνονται.

Στη φωτογραφία της κορυφής, εμφανίζεται ένας σεισμός 3.8 R, που έγινε χθές (κίτρινο βέλος).

H περιοχή στην οποία έγινε είναι ένα μέρος στο οποίο η PGS έκανε πολλές μετρήσεις. Αυτό φαίνεται απο τη πυκνότητα των κόκκινων γραμμών στο δεύτερο χάρτη που ακολουθεί (κίτρινος κύκλος).

Παρατηρείστε, συγκρίνοντας τους δύο χάρτες, ότι στις περιοχές που οι γραμμές έρευνας της PGS γίνονται πιο πυκνές, εκεί παρατηρούνται οι περισσότεροι σεισμοί, γιατί σε αυτές μάλλον έχουν ενεργοποιηθεί τα ρήγματα ενώ σε άλλες που είναι πιο αραιές και υπάρχουν ρήγματα αυτοί γίνονται λιγότεροι.

Το ντόμινο κατά τη γνώμη μου θα συνεχιστεί. Εφόσον τα ρήγματα του Ελληνικού χώρου είναι κοντά το ένα στο άλλο, δεν είναι απαραίτητος ένας σεισμός 6 ή 7 R για να διαδοθεί ένα σεισμικό γεγονός. Δεν μελετάμε την απόσταση Ελλάδας – Ιταλίας.

Οι σεισμοί έχουν αυξηθεί και στη Κρήτη. Αν υποθέσουμε ότι η PGS άρχισε τις έρευνες στο Βορρά και προχώρησε πρός το Νότο. λογικό είναι να περιμένουμε αύξηση του αριθμού των σεισμών στη Κρήτη και αντιστρόφως.

Οι Κρητικοί έχουν μεγάλη πιθανότητα στο μέλλον να χορέψουν σούστα.

Πάμε στο επόμενο ερώτημα. Πόσα χρόνια είναι η κυβέρνηση Σαμαλά επάνω; Έχει δώσει χάρτες και έχει δημιουργήσει ομάδες πρώτης ανάγκης που να καθοδηγήσουν τον πληθυσμό που θα πάει να κοιμηθεί ή να διασωθεί σε περίπτωση μεγάλου σεισμού; Όχι. Έλεγχος κτιρίων έχει γίνει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη; Όχι. Τα κτίρια που έχουν στη ταράτσα τους κεραίες τηλεφωνίας θα αντέξουν σε ένα σεισμό 6-7 R ή θα πέσουν στα κεφάλια των περαστικών;
Αντιλαμβάνεστε το είδος και τη ποιότητα των ανθρώπων που σας κυβερνούν;

Παρατηρείστε ότι στη περιοχή που έγινε ο σεισμός των 3.8 R είναι η περιοχή στην οποία σχεδιάζεται να ριχθούν τα χημικά της Συρίας(βλέπετε εδώ και εδώ). Αντιλαμβάνεστε τους κινδύνους που υπάρχουν και τους λόγους για τους οποίους η εξουδετέρωση δεν πρέπει να γίνει εκεί; Ενθυμείστε τη φορά των επιφανειακών ρευμάτων της θάλασσας στη Μεσόγειο, την οποία σας έδειξα σε άλλο χάρτη;

Υπενθυμίζω, ότι το Τουρκικό ερευνητικό πλοίο Πίρι-Ρέις δημιούργησε σεισμούς δύο μήνες μετά απο έρευνες που έκανε για υδρογονάθρακες σε μια περιοχή των ακτών της Τουρκίας, που υπήρχε ρήγμα, το 2005. Αυτό αναφέρεται σε επιστημονική ανακοίνωση Τούρκων ερευνητών, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Κάποιους που δεν είναι ενημερωμένοι επιστημονικά ή που έχουν διαταχθεί να θάψουν το θέμα δεν μπορώ να τους βοηθήσω.

Σημείωση: To μέρος του άρθρου που αρχικά υπήρχε εδώ προστέθηκε για λόγους καλύτερης παρουσίασης στο επόμενο άρθρο με τίτλο “Ο Σαμαράς αντάλλαξε το τρίτο πακέτο βοήθειας με τη συμφωνία για τη Κύπρο;”

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top