Select Menu


Βρισκόμαστε στην πρωτοπορία του κόσμου από πλευράς ιδεολογίας. Διαθέτουμε "ισχυρή" κυβέρνηση που εφαρμόζει τα οικονομικά μέτρα που της επιβάλλονται από τους ξένους δανειστές.

'Εχουμε δικαιοσύνη που κοιμάται και ανέχεται να παραβιάζονται όλοι οι νόμοι και οι συνταγματικές διατάξεις.

Οι οικονομικοί εγκληματίες περιφέρονται ελεύθεροι και τα χρέη τους τα πληρώνουμε εμείς.

Οι άνεργοι αυξάνονται καθε ημέρα ως το 27.6% στις στατιστικές, αλλά δεν τους βλέπουμε πουθενά να διαμαρτύρονται δυναμικά. Τους αρκεί το επίδομα ανεργίας;

Δημόσια τηλεόραση δεν έχουμε και βλέπουμε πρόσφατα και την ναυαρχίδα της "ιδιωτικής" ενημέρωσης να μπάζει νερά και να χάνει ένα-ένα τους μεγαλομετόχους της.

Tα οικονομικά χρεοκοπημένα κόμματα συνωστίζονται να σώσουν την χώρα, ενώ τα ίδια βρίσκονται σε ελεεινή οικονομική κατάσταση.

Πρόσφατο παράδειγμα η πώληση από του ΚΚΕ του καναλιού τηλεόρασης 902 σε κυπριακή "ΟFFSHORE" άγνωστων ιδιοκτητών (;).

Ποιός παλαβός επενδύει σε ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια με υποβαθμισμένο πρόγραμμα σε μία χώρα ,όπου δεν έχει πραγματοποιηθεί επίσημη αδειοδότηση;

Ποιό αδελφό κόμμα βοηθάμε να εξάγει ελεύθερα τα κεφάλαια του από την Κύπρο με το πρόσχημα των επενδύσεων- αγορών;

Oι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές και ανακεφαλαιοποιημένες με κρατικά και ευρωπαικά λεφτά.
Ηθικά αυό δεν τις εμποδίζει από καιρό να έχουν πάψει να συνεισφέρουν με φόρους στο κοινωνικό σύνολο και με μέρισμα στους μετόχους τους.

Παράλληλα δεν διαγράφουν τους επισφαλείς τόκους που λογίζουν, ούτε προσπαθούν σοβαρά να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνεια τους.

Είναι ρύθμιση ή τοκογλυφία η απλή επιμήκυνση των δανείων εξαθλιωμένων δανειοληπτών με διατήρηση του επιτοκίου σε επίπεδα άνω του 9%, όταν οι ίδιες δανείζονται από την ΕΚΤ με 1% ; (1)
Tα αφανή κέρδη που σχηματίζονται με αυτό τον τρόπο δεν διανέμονται, ούτε εμφανίζονται σαν αύξηση τιμής των μετοχών τους στο χρηματιστήριο.

Κανένας πολιτικός ή οργανωμένος μέτοχος τους δεν ζητάει να διανεμηθούν κέρδη.

Το πρόσχημα είναι ότι οι τράπεζες έχουν ζημίες ή έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα.
Από που προκύπτουν όμως οι ζημίες, όταν δεν έχουν διαγράψει επίσημα κάποιο επισφαλές χρέος και δεν έχουν προβεί σε δημοπρασίες περιουσίας δανειοληπτών;

Όταν τα πήραν δεν μας ρώτησαν. Τώρα απαιτούν να μην μας επιστρέψουν τα κεφάλαια ούτε σαν φόρους, ούτε σαν μέρισμα, ούτε σαν υπεραξία. Αύριο πιθανά ούτε σαν κατάθεση...

Το μόνο που ζητούν είναι η δυνατότητα πλειστηριασμών για "να μην καταρρεύσουν στο μέλλον", σύμφωνα με τον κύριο Στουρνάρα...

Οι έλληνες πολίτες έχουν στα σεντούκια τους τουλάχιστον 40 δις ευρώ. Τα λεφτά που δανείστηκε το Ελληνικό κράτος για την "σωτηρία" των τραπεζών είναι 50 δις ευρώ.

Οι έλληνες έχουν ακίνητη περιουσία εκτιμώμενη σε 1 τρις ευρώ.

Παράγουν ετήσιο ΑΕΠ μόλις 195,2 δις και το δημόσιο χρέος τους είναι 313 δις. (επίσημα νούμερα 2012).

Διαθέτουν 300 βουλευτές που υποτίθεται ότι τους αντιπροσωπεύουν.

'Ασχετα , η υποστήριξη καταντά υπονόμευση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού.(Μείωση κατώτατου μισθού, υπερφορολόγηση, διάλυση των πάντων...)

Ανέχονται όμως 155 από αυτούς να τους "δεσμεύουν επίσημα" και να ανακυκλώνουν σε μόλις τρία χρόνια 240 δις ευρώ χρέους από τα 313 δις συνολικού χρέους (76% του υφιστάμενου σήμερα χρέους).

Οι "δεσμεύσεις" γίνονται από βουλευτές ψηφισμένους για 4 χρόνια .

Προβλέπονται με " ρυθμίσεις-μνημόνια " που θα ισχύουν για τα επόμενα 40 χρόνια.

Τα υπογράφει υπόδικος σήμερα υπουργός οικονομικών (Γ.Παπακωνσταντίνου ) και αυτόβουλα παραιτηθείς-έκπτωτος πρωθυπουργός (Γ. Παπανδρέου ) και χωρίς την απαιτούμενη βουλευτική πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

Το σύστημα αυτό "λειτουργεί" ακόμα.

Κανένας δεν το έχει ονομάσει, αν και πολλοί το έχουν δημόσια παρουσιάσει ή επαινέσει (;)
Τολμώ εγώ να γίνω ο νονός του.

Πρέπει να λέγεται μπασταρδοσοσιαλοκαπιταλισμός.

Το ονομάζω έτσι γιατί έχει μέσα του όλα τα κακά δύο κοινωνικών συστημάτων, χωρίς όμως να τα αναγνωρίζει ιδεολογικά ή να τα συνδυάζει δημιουργικά.

Τόσο οι πραγματικοί σοσιαλιστές , όσο και οι καπιταλιστές καταλαβαίνουν ότι το σύστημα αυτό πρόκειται να καταρρεύσει στο προσεχές μέλλον από αναποτελεσματικότητα.

Οι ιστορικοί βλέπουν τις ομοιότητες με τα κοινωνικά φαινόμενα του μεσοπολέμου και μπορούν να προβλέψουν ότι το σύστημα θα εκφυλισθεί παγκόσμια σε φασισμό και μεταγενέστερα σε πόλεμο.
Οι "πνευματικοί" άνθρωποι δεν το καταγγέλουν και δεν το αποδομούν ιδεολογικά. (2)

Βλέπετε οι πνευματικές αναζητήσεις δεν είναι του "συρμού" και δεν πουλάνε στις εφημερίδες και τα κανάλια.

Και οι πνευματικοί άνθρωποι είναι όλοι διορισμένοι σε δημόσιες θέσεις και φοβούνται την "κινητικότητα" και την "επανάσταση"....

Ακινητοποιήθηκαν στην ακαδημαικότητα και τον συντηρητισμό και δεν έχουν θέση για αυτά που θα γίνουν στο μέλλον.

Χωρίς να είμαι προφήτης σας προειδοποιώ:

Πρώτα καταρρέουν τα κράτη. Ακολουθούν οι τράπεζες. Μετά διαλύονται οι δημόσιοι και παγκόσμιοι οργανισμοί συμφιλίωσης : δικαστήρια, Ε.Ε., Ο.Η.Ε, οργανισμός παγκόσμιου εμπορίου, G-20, G-7 κλπ.

Μετά εμφανίζονται οι παγκόσμιοι τύραννοι και τα νόθα κοινωνικοπολιτικά συστήματα.
Και τέλος ακολουθεί ο πόλεμος και η αναγέννηση.

Να εύχεστε μόνο αυτή την φορά ο πόλεμος για την Ελλάδα να είναι μόνο οικονομικός και όχι απλά πυρηνικός (3)


Son Ofeon

(1) Πηγή http://www.ecb.europa.eu/home/html/index.en.html
(2) Στην Γερμανία επί Χίτλερ οι πνευματικοί άνθρωποι κατέληξαν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, ενώ οι "πνευματικοί" τον βοήθησαν με την ένοχη σιωπή τους
(3). "Αν γίνει ποτέ πυρηνικός παγκόσμιος πόλεμος, ο επόμενος πόλεμος θα διεξαχθεί με πέτρες" Αλβέρτος Αινστάιν


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top