Select Menu


Η δραματική εξέλιξη στο Κυπριακό με την προώθηση ενός κοινού ανακοινωθέντος βάσει του οποίου η κυβέρνηση Αναστασιάδη αποδέχεται ότι η Κύπρος μεταμορφώνεται σε ένα «ομοσπονδιακό κράτος δύο κοινοτήτων» και δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει πολιτικούς με εθνική συνείδηση, ο τελευταίος Έλληνας Εθνάρχης ήταν ο Τάσος Παπαδόπουλος, έρχεται και η σειρά της χώρας μας με τους Τούρκους να έχουν στοχεύσει τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα.

Η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος έπαιξαν έναν ύποπτο ρόλο (μην πούμε κάτι χειρότερο) στο θέμα του Κυπριακού και αυτό διαφάνηκε από τις επαφές που είχε κατά τα πρόσφατα ταξίδια του στις ΗΠΑ ο κ. Βενιζέλος.

Αποδέχθηκε και νομιμοποίησε επί της ουσίας τους Τουρκοκύπριους, αλλά και συμφώνησε, στη συνάντηση που είχε με τον Τζον Κέρι, στο νέο σχέδιο Ανάν το οποίο αποδέχεται βέβαια και ο Κύπριος Πρόεδρος και κομίζει τώρα ως κοινό ανακοινωθέν.

Ο Ν. Αναστασιάδης είναι ο μοιραίος πρόεδρος για την Κύπρο, αφού πρώτα έβαλε την Κυπριακή Δημοκρατία στο μνημόνιο, άνοιξε διάπλατα την πόρτα στην τρόικα, και τώρα προσφέρει και την Κύπρο, ένα νησί που αποτελείται από 82% ελληνικό πληθυσμό στην Τουρκία.

Η Τουρκία με τη δύναμη των όπλων επέβαλε αυτό που ήθελε και με μία επιχειρηματική-οικονομική «εισβολή» στη συνέχεια θα «καταλάβει» το νησί, ελέγχοντας σαφώς τους υδρογονάνθρακες της Κυπριακής ΑΟΖ.

Αποδεικνύεται λοιπόν πως η δύναμη των όπλων είναι αυτή που μετράει. Είναι αυτή μέσω του οποίου μπορούν να επιτευχθούν πολιτικοί στόχοι. Κύπρος και Ελλάδα είναι στρατιωτικά και οικονομικά ανίσχυροι και όπως δείχνουν τα πράγματα η χώρα μας θα είναι ο επόμενος στόχος.

Βάσει του ισοζυγίου στρατιωτικής ισχύος το 2025, σε δέκα χρόνια δηλαδή από τώρα, η Άγκυρα θα υπερτερεί σε όλα τα σημεία. Θα έχει στο οπλοστάσιο της τα 100 μαχητικά αεροσκάφη F-35. Ήδη από το 2017 αρχίζει να παραλαμβάνει τα πρώτα και να τα ρίχνει στο Αιγαίο.

Θα έχει εκσυγχρονίσει όλα της τα αεροσκάφη, θα διαθέτει σύγχρονα υποβρύχια, σαν και αυτά που εμείς παρότι έχουν πληρώσει δεν ξέρουμε αν και πότε θα παραλάβουμε, θα ρίξει στο Αιγαίο πλοία που ναυπηγεί, μεταξύ των οποίων ολόκληρο στόλο αποβατικών σκαφών. Για ποιο λόγο άρραγε χρειάζεται να αποβατικά σκάφη η Τουρκία;

Θα αποκτήσει αεροπλανοφόρο, ενώ έχει ήδη παραλάβει το πρώτο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου από την Boeing το 737 AEW&C που ανατρέπει σε βάρος μας το ισοζύγιο ισχύος στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Μέχρι το 2015 θα έχει παραλάβει άλλα τρία τέτοια αεροσκάφη.

Η Ελλάδα, αλυσοδεμένη με τα δεσμά των μνημονίων από τους δανειστές δεν θα μπορεί και δεν πρόκειται να έχει κάνει τίποτα τα επόμενα χρόνια όσον αφορά σε νέους εξοπλισμούς. Στην καλύτερη των περιπτώσεων να έχει εκσυγχρονίσει τα F-16 και να έχει παραλάβει δύο φρεγάτες Α/Α για την ενίσχυση της περιοχής προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Ήδη, οι Τούρκοι μας «πολιορκούν» στα Δωδεκάνησα και τη Θράκη, αφενός εγείροντας θέμα τουρκικής μειονότητας, αφετέρου με στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά μέσα.

Στα Δωδεκάνησα, με κάθε ευκαιρία αμφισβητούν το status quo, προχωρώντας σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων εστιάζοντας στην περιοχή του Καστελόριζου και της Στρογγύλης. Δύο νησίων καθοριστικής σημασίας για την ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες.

Όσον αφορά στη Θράκη, διεισδύουν συνεχώς με ενέργειες που μεθοδεύονται από την ίδια τη ΜΙΤ και στόχος είναι η ανακήρυξη αυτόνομου κράτους.

Δυστυχώς για τον Ελληνισμό, οι πολιτικοί είναι υποτακτικοί των ξένων συμφερόντων που λειτουργούν βάσει σχεδίου και δεν θα διστάσουν να ξεπουλήσουν και ελληνικό έδαφος. Το πράττει τώρα ο Νίκος Αναστασιάδης στην Κύπρο.

defencenet.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top