Select Menu


Η Ελλάδα είναι ικανή να παίξει σημαντικό ρόλο και να γίνει ένας ενεργειακός κόμβος, υποστήριξε ο πρωθυπουργός μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ.

Για ισχυρές ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο και Ιόνιο, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ με αντικείμενο ενεργειακά θέματα.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι τα έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε βάθος 25 - 30 ετών θα φθάσουν έως και τα 150 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι συνεχίζεται η ανάλυση των δεδομένων όσον αφορά στα κοιτάσματα στα νότια της Κρήτης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι και σε αυτή την περιοχή τα αποτελέσματα θα είναι θετικά.

Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ικανή να παίξει σημαντικό ρόλο και να γίνει ένας ενεργειακός κόμβος και στην παραγωγή των υδρογονανθράκων αλλά και στο κομμάτι της μεταφοράς.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η εκμετάλλευση θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και με τις πιο σύγχρονες τεχνικές, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη του τομέα θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη έγινε παρουσίαση των δεδομένων που προκύπτουν μέχρι στιγμής από τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.

Οι έρευνες έγιναν από τη νορβηγική εταιρεία PGS και αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η ερμηνεία των δεδομένων που προέκυψαν. Εκτιμάται πάντως ότι οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές.

Εντός του 2014 θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για παραχώρηση 10 - 15 περιοχών για έρευνες.

Ελληνική ΑΟΖ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top