Select Menu

Ποιος υπουργός θα βάλει πρώτος υπογραφή σε κατακύρωση διαγωνισμού στην «αμαρτωλή» εταιρεία; -Οι Γερμανοί θέλουν να πάρουν την τεχνική βάση του ΟΣΕ και την προμήθεια 25 νέων συρμών του τραμ.

Ο προτεσταντικός τρόπος σκέψης των Γερμανών, αποδεικνύεται ότι είναι a la carte.

Aυτοί που επικρίνουν την Ελλάδα, ως διεφθαρμένη χώρα, αποδεικνύεται ότι είναι πίσω από τις διαδρομές της μίζας στα οπλικά συστήματα και βαρύνονται με τις μίζες, που αποδεδειγμένα, μοίραζε η SIEMENS του κ. Χριστοφοράκου τα προηγούμενα χρόνια.

Στις ΗΠΑ, όταν μία εταιρεία κάνει όσα έκανε η γερμανική εταιρεία στην Ελλάδα, δεν έχει μόνο βαρύτατες κυρώσεις, αστικού και ποινικού χαρακτήρα, αλλά αποκλείεται και από κάθε διαγωνισμό ανάληψης έργου ή προμήθειας στο μέλλον.

Εδώ στην Ελλάδα...έγινε διακανονισμός ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και τη γερμανική εταιρεία, αρχιτέκτονας του οποίου ήταν ο κ .Βενιζέλος ως Υπουργός Οικονομικών. Για ευνόητους λόγους όμως δεν πρόλαβε να τον φέρει στη Βουλή για κύρωση και το έργο αυτό το ανέλαβε ο διάδοχος του στο Υπουργείο Οικονομικών κ.Στουρνάρας.

Είναι γνωστό ότι στο σκάνδαλο της Siemens εμπλέκονται γνωστά πολιτικά πρόσωπα, που ανήκουν στο άτυπο ''γερμανικό κόμμα''.

Είτε έμμεσα είτε άμεσα.

Ο τρόπος που έφυγε από την Ελλάδα ο κ.Χριστοφοράκος και η ασυλία που απολαμβάνει, λένε πολλά.

Η απόλυτη πρόκληση είναι όλα όσα ακολουθούν, με τη γερμανική εταιρεία να είναι έτοιμη να πάρει δουλειές, να καταθέσει προσφορές για προμήθειες ή να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς.

Από ότι φαίνεται, ο Υπουργός Μεταφορών κ.Χρυσοχοϊδης θα είναι ο πρώτος υπουργός που ενδέχεται να βάλει την υπογραφή του σε κύρωση διαγωνισμού, που ενδεχομένως θα έχει κερδίσει η γερμανική εταιρεία. ( αν προλάβει βέβαια..). Σύμφωνα με πληροφορίες η Siemens ενδιαφέρεται για την εξαγορά της τεχνικής βάσης του ΟΣΕ ενώ θα καταθέσει και προσφορά για την προμήθεια των 25 νέων συρμών του τραμ.

Για να αντιληφθεί κανείς την καταρράκωση του κύρους της χώρας μας, ως κρατικής οντότητας, πρέπει να δούμε τι ακριβώς συνέβη με τους 4 νέους σταθμούς του μετρό στα Νότια Προάστια ( Ηλιούπολη, Άλιμος,Αργυρούπολη, Ελληνικό).

Οι σταθμοί αυτοί ήταν σχεδόν έτοιμοι από τα μέσα του 2009 αλλά δεν λειτουργούσαν.

Γιατί;

Γιατί το έργο της σηματοδότησης του έργου το είχε αναλάβει η γερμανική εταιρεία, όπως και πολλά άλλα. Στο μεταξύ ''έσκασε'' το σκάνδαλο με τις μίζες και κανείς από τους διατελέσαντες υπουργούς μεταφορών δεν αναλάμβανε την ευθύνη για να υπογράψει τη σύμβαση.

Με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι σταθμοί του μετρό!!!

Αν δεν είχε υπογράψει ο ''γενναίος'' κ.Βορίδης ως Υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης Παπαδήμου, ακόμα δεν θα λειτουργούσαν.

Η Γερμανική κυβέρνηση είχε διαμηνύσει στην κυβέρνηση Παπανδρέου ότι θα θεωρούσε ως casus belli την κήρυξη ως έκπτωτης από το έργο, της Siemens ενώ και ο κ.Ράιχενμπαχ , που υποτίθεται ότι βρίσκεται στην Ελλάδα για να παράσχει τεχνική βοήθεια, πίεζε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να υπογραφεί η σύμβαση.

Η υπόθεση της Siemens αποτελεί όνειδος όχι μόνο για το πολιτικό σύστημα αλλά και για τη νεώτερη ιστορία της χώρας.

Συνδέεται και με τη σιωπή των συστημικών ΜΜΕ αλλά και με την ανάγκη προστασίας του ''γερμανικού κόμματος'' στην Ελλάδα και του άτυπου αρχηγού του.

Ο πρώην Πρωθυπουργός κ.Σημίτης ''είδε'' τον έμπιστο του κ.Μαντέλη να εισπράττει χορηγία( κατά τη δική του εκδοχή) από τη γερμανική εταιρεία και τον κ.Τσουκάτο να λειτουργεί ως ενδιάμεσος σε χορηγία που προοριζόταν για το ΠΑΣΟΚ. Στην διάρκεια της διακυβέρνησης του σημειώθηκε η μεγαλύτερη οικονομική διείσδυση γερμανικών εταιρειών στα θέματα των προμηθειών και των διαγωνισμών του δημοσίου, μέσα σε λίγο καιρό οι γερμανικές εταιρείες...κυριάρχησαν.

Και όπως αποδεικνύεται, ακόμα και όταν συλλαμβάνονται να δίνουν μίζες, πάντα υπάρχει η λύση ενός διακανονισμού για να ξαναέρθουν, να διεκδικήσουν και να πάρουν δουλειές.

newsbomb.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top