Select Menu

Σαφείς αιχμές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, άφησε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Άγγελος Φιλιππίδης, «καρφώνοντάς» τον για την υπόθεση Λαυρεντιάδη και για την έγκριση ποσού ύψους 2 δισ. ευρώ στην τότε τράπεζά του.

Όπως σημείωσε ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δε γίνεται να «βρει τον μπελά του» το ΤΤ για τη χορήγηση επισφαλούς δανείου στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, σε μία εποχή κατά την οποία έδειχνε να είναι ιδιαίτερα εύρωστος επιχειρηματίας, και μάλιστα η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος, η καθ’ ύλην αρμόδια δηλαδή για να κρίνει την αξιοπιστία του, είχε εγκρίνει τότε ποσό 2 δις. ευρώ για την τράπεζά του.

Για το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, υποστήριξε πως αν τον είχε καλέσει για να δώσει εξηγήσεις «δε θα έγραφε αυτά τα πράγματα», ενώ ανέφερε ότι θα έχει επιστρέψει στην Ελλάδα από το εξωτερικό, όπου βρίσκεται, μέχρι την επόμενη Παρασκευή.

Υπενθύμισε ακόμα ότι είναι επιχειρηματίας πάνω από είκοσι χρόνια και μπήκε "αρκετά πλούσιος" στο ΤΤ. "Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει φορολογικές δηλώσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αργότερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Φιλιππίδης υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα του ως επικεφαλής του ΤΤ, σημειώνοντας ότι «τα ίδια που έκανα τότε, θα έκανα και σήμερα», υποστήριξε ότι είναι θύμα συκοφαντιών και προανήγγειλε ότι «θα πολεμήσω για να αποδείξω την αθωότητά μου».
 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top