Select Menu


Της Βάλιας Μπαζου

Αμείλικτα διλλήματα τέθηκαν χρονιάρες μέρες μέσα από τα πρωτοχρονιάτικα διαγγέλματα, εάν, βέβαια, τα πάρουμε στα σοβαρά… Για παράδειγμα, το 2014 θα είναι «έτος ανόδου» όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς ή «έτος στροφή» όπως είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος;

Και ακόμα…

-Η έξοδος από το μνημόνιο θα γίνει με ένα μεγάλο βήμα ή ένα επιδέξιο στρίψιμο;

-Ποια πέρασαν με τη χρονιά που φεύγει; Τα πολύ δύσκολα κατά Σαμαρά ή τα τρισχειρότερα κατά Βενιζέλο;

Και ακόμα θα αρχίσει η Ελλάδα «να γίνεται μια φυσιολογική χώρα, όπως όλες οι άλλες» αφού φτάνουμε «στο τέλος της δραματικής αυτής εμπειρίας»;

Τα ερωτήματα αυτά δεν είναι βέβαια εύκολο να απαντηθούν γι αυτό προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά και στο λυσάρι…

Όπου λυσάρι είναι το περσινό πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά. Τότε το 2012 ήταν κάπως έτσι και το 2013 θα ήταν κάπως έτσι:

- Το 2012 ήταν πολύ δύσκολο. Και το 2013 δεν θα είναι εύκολο… Αλλά μέσα στην επόμενη χρονιά θα φανεί η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

-Το 2012 κλείσαμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν. Το 2013 θα κερδίσουμε το στοίχημα με το μέλλον.

-Το 2012 είχαμε φτάσει στο χείλος της καταστροφής, έτοιμοι για το άλμα στο κενό! Το2013 θα κάνουμε το άλμα προς το μέλλον.

-Το 2012, που αφήνουμε πίσω μας, συμβόλισε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής! Το 2013συμβολίζει την αρχή της Αναγέννησης της χώρας μας.

Ο χρόνος πέρασε και όπως η ζωή έδειξε, ούτε το στοίχημα με το μέλλον κερδίσαμε, ούτε άλμα προς το μέλλον κάναμε, ούτε την αρχή της Αναγέννησης της χώρας, ούτε είδαμε την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο…

Καλή Πρωτοχρονιά και καλά ξεμπερδέματα!

Το Ποντίκι

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top