Select Menu




''Tα μικρά μυστικά χρειάζονται προστασία. Τα μεγάλα προστατεύονται από τη δημόσια δυσπιστία''Μάρσαλ Μακ Λούα
- Η Άνγκελα-Δωροθέα ακούμπησε το ακουστικό στη βάση του. Μόλις είχε αποδεχτεί τη πρόσκληση του Μπενιαμίν να επισκεφτεί το Ισραήλ στα τέλη του επόμενου μήνα. Η αλήθεια είναι πως αυτή η πρόσκληση τη βόλευε. Έπρεπε να βάλει ένα τέρμα στη φιλολογία για τις ναζιστικές θηριωδίες. Πυκνά, συχνά τα ΜΜΕ ανακινούσαν το παρελθόν της Γερμανίας και όσα είχαν συμβεί στο Β'ΠΠ κάνοντας συγκρίσεις με το σήμερα, κι αυτό της Άνγκελας δεν της άρεσε καθόλου. Είχε κάνει τα πάντα για να σταματήσουν αυτές οι αναφορές. Μέχρι και το Νταχάου είχε επισκεφτεί προεκλογικά. Η προπαγάνδα της Γερμανίας που έχει ξεπεράσει το παρελθόν της έπρεπε να συνεχιστεί. Ήξερε από προπαγάνδα η Δωροθέα, τότε που κανείς δεν την αποκαλούσε Άνγκελα, αλλά Δωροθέα, πίσω.... στα χρόνια της Ανατολικής Γερμανίας..... είχε εκπαιδευτεί καλά....

- Οι μνήμες του παρελθόντος θολές γέμισαν το μυαλό της. Άπλωσε το χέρι της να πάρει το ποτήρι με την μπύρα αλλά δεν τα κατάφερε. Ο πόνος από το χτύπημα δεν της επέτρεπε ελευθερία κινήσεων. Έβγαλε μια φωνή. Ο οικονόμος μπήκε γρήγορα στο δωμάτιο και της έδωσε τη μπύρα.
''Meine Bundeskanzler'' την αποκάλεσε με υποταγή ''θα σας φέρω εγώ ό,τι χρειάζεστε, αφήστέ με να σας βοηθήσω να πάτε στο κρεβάτι σας. Ο γιατρός είπε ότι χρειάζεστε ξεκούραση!'' τόνισε ο οικονόμος και βοήθησε την Άνγκελα να σηκωθεί και να κατευθυνθεί στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της.

- Ο οικονόμος δεν ήξερε πολλά για το πως είχε πάθει η καγκελάριος του το ατύχημα. Η επίσημη ανακοίνωση έλεγε πως όλα συνέβησαν στις διακοπές του σκι, όμως η μεγαλειότατη - όπως την αποκαλούσε χαϊδευτικά- ήταν δεινή σκιέρ και όταν είχε γυρίσει από τις διακοπές,λίγο πριν από τη Πρωτοχρονιά, φαινόταν να περπατάει κανονικά.

-Πολλά περίεργα συνέβαιναν το τελευταίο διάστημα, σκέφτηκε ο οικονόμος. Η καγκελάριος έχανε τη ψυχραιμία της με το παραμικρό, όπως χθες όταν την ενημέρωσαν πως το Βασιλικό Πολεμικό Μουσείο του Λονδίνου αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα σε μορφή ταινίας το ντοκιμαντέρ του Χίτσοκ από την εποχή που ο σκηνοθέτης μαγνητοσκοπούσε τη ναζιστική θηριωδία στο στρατόπεδο Μπέργκεν - Μπέλσεν.

Η καγκελάριος ούρλιαζε μόλις το έμαθε, ο οικονόμος από τη κουζίνα άκουσε σκόρπιες φράσεις, μια όμως του καρφώθηκε''ποιος κινεί τα νήματα και γιατί επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή;;''
Το ίδιο ακριβώς είχε ακούσει να λένε και οι σύμβουλοι της καγκελαρίου μετά το περίεργο εκείνο ατύχημα. Η Άνγκελα επέστρεφε στο Βερολίνο από την εξοχική κατοικία της στο Ούκερμαρκ του Βρανδεμβούργου, προκειμένου να ανακοινώσει τα στελέχη του κόμματός της τα οποία θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση, όταν ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με το δικό της. Τότε βέβαια δεν είχε τραυματιστεί. ''Απλά είναι άτυχη'' σκέφτηκε ο οικονόμος. ''Το βράδυ θα προσευχόταν για την καγκελάριο του , να την έχει ο Θεός καλά''.

- Ο Γιάννης ξέσφιξε τον κόμπο της γραβάτας του. Ένιωθε να τον πνίγει σαν θηλιά στο λαιμό. Από τη μια το γνωστό θρίλερ με την επιστροφή της τρόικα, από την άλλη οι φήμες για πολιτική αστάθεια. Έπρεπε να φύγει όσο ήταν καιρός. Η αλήθεια είναι πως ο Αντώνης σκεφτόταν να προχωρήσει σε ανασχηματισμό σύντομα. Για την ακρίβεια, μόλις τελείωνε η αξιολόγηση και με την προϋπόθεση ότι στο eurogroup της 27ης Ιανουαρίου εκταμιευόταν η υπόλοιπη δόση. Ήδη ο Γιάννης είχε έρθει σε επαφή με άτομα στην Ευρώπη. Το κλίμα στην Ελλάδα δεν τον σήκωνε, ειδικά τώρα που οι δικαστικοί είχαν αρχίσει να ξετυλίγουν το κουβάρι του νήματος γύρω από τις τράπεζες. Ήταν ζήτημα χρόνου να μιλήσει ο Άγγελος. Αμέσως μόλις θα γινόταν η έκδοση του στην Ελλάδα, ο Άγγελος θα έλεγε πολλά και κυρίως για τα περίεργα τραπεζικά deals.

- O Nότης κοίταξε τις υπογραφές. Ο γνωστός επιχειρηματίας ήταν πίσω από την εταιρεία που είχε εισπράξει το ποσό. Η γνωστή τράπεζα υπερωκεάνιο επίσης και οι υπογραφές των διευθυντών του υπουργείου του από κάτω. Φώναξε το διευθυντή του στο γραφείο. ''Να είστε πιο προσεχτικοί την επόμενη φορά'' τον τράβηξε από το χέρι και μίλησε ψιθυριστά. ''Αν μας πάρουν χαμπάρι, δεν μας ξεπλένει τίποτα, θα πέσει η κυβέρνηση. Γι΄αυτό σεμνά και ήρεμα''.
Ο διευθυντής κούνησε το κεφάλι καταφατικά. Ευτυχώς, ο υφυπουργός του δεν ήξερε πως το βράδυ της ψήφισης του προϋπολογισμού είχε κάνει τη γαμήλια δεξίωση στη Μ. Βρετάνια με 250 καλεσμένους. Έφυγε από το γραφείο αθόρυβα και άφησε τον υφυπουργό στις σκέψεις του.....

- ''Ποιος κινεί τα νήματα και γιατί τώρα'' σκέφτηκε ο Αντώνης. Αδυνατούσε να πιστέψει πως η αντίδραση των δικαστικών σε όσα είχε δηλώσει ο Νίκος για εμπόδια εξάρθρωσης της τρομοκρατίας είχε οδηγήσει στο σκάνδαλο του Ταμιευτηρίου. Ο Άγγελος και ο Κυριάκος -στην υπόθεση του Ταμιευτηρίου- ήταν γαλάζια παιδιά. Εντάξει η υπόθεση με τον Μιχάλη ήταν ελεγχόμενη, την είχαν δημιουργήσει για να ηρεμήσουν το κοινό αίσθημα. Ο Μιχάλης ήταν ο Άκης της δεξιάς παράταξης που έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ως αποδιοπομπαίος τράγος. Αλλά στη περίπτωση του Ταμιευτηρίου αν οι εμπλεκόμενοι μιλήσουν το νήμα, θα φτάσει στην άκρη του και τότε......

- Ο άντρας σήκωσε το τηλέφωνο, η φωνή από την άλλη πλευρά του ακουστικού ήταν γνώριμη. ''Πότε θα γίνει η έκδοση του Άγγελου'' ρώτησε. ''Δεν ξέρω'' απάντησε η φωνή ''κάποιοι είναι αποφασισμένοι να καθυστερήσουν όσο μπορούν τα έγγραφα και τις διαδικασίες για τη μεταφορά του στην Ελλάδα ώστε όταν θα έρθει, να είναι έτοιμος να κελαήδει''. Ο άντρας έκλεισε το τηλέφωνο. Έπρεπε να μιλήσει με τους διοικητές, η ώρα να συνεννοηθούν μεταξύ τους πριν μιλήσει ο Άγγελος είχε έρθει. Ο Ελληνικός λαός έπρεπε να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Προς το παρόν τα δελτία ειδήσεων κρατούσαν το θέμα ελεγχόμενο.

Και έπρεπε να γίνει όσο είχαν ακόμη καιρό ώστε κανείς να μην αντιδράσει.....

Συνεχίζεται.....

Οχιά η συνομωσιολόγος

Πηγή:madata.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top