Select Menu

Όλοι οι πόλεμοι στην ιστορία της ανθρωπότητας έγιναν για το κέρδος. Σαν πρόσχημα χρησιμοποίησαν άλλοτε τη θρησκεία και μια φορά τον έρωτα μιας γυναίκας.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα όλοι μα όλοι οι πόλεμοι έγιναν για την αρπαγή και τη λεηλασία του πλούτου μιας χώρας από άπληστους ανθρώπους που βρέθηκαν στην εξουσία χωρίς να υπολογίζουν τον ανθρώπινο πόνο.

Και η εξουσία είναι πάντα άπληστη και αδίσταχτη.

Στον πάρα πάνω γενικό χαρακτηρισμό θα πρέπει να εξαιρέσουμε τους εθνικοαπελευθερωτικούς πολέμους και τους εμφύλιους που γίνονται για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Παλαιότερα όταν ο Τύραννος, ο Σατράπης, ο Βασιλιάς ή ο Αυτοκράτορας παραζόριζαν τους υπηκόους τους, αυτοί έπαιρναν τα όπλα εναντίον τους και όποιον πάρει ο χάρος. Πνιγότανε στο αίμα η επανάσταση, αλλά ο λαός κάτι κέρδιζε στο τέλος επειδή η εξουσία του έδινε κάτι ψίχουλα προκειμένου να έχει την ησυχία της.

Με την πάροδο των χρόνων, τα πολεμικά όπλα εξελίχθηκαν τόσο, που αν κάποιοι θέλουν να κατακτήσουν μια χώρα μπορούν να την βομβαρδίσουν με αόρατα αεροπλάνα ή με πυραύλους από μεγάλη απόσταση, έτσι ώστε οι ένοπλες επαναστάσεις των καταπιεσμένων λαών να είναι απέλπιδες και εκ' των προτέρων καταδικασμένες. Το κλαρί μας τελείωσε!

Αόρατα μάτια ακόμα και από το διάστημα παρακολουθούν κάθε κίνηση, ρίχνουν μια μπόμπα και πάει η επανάσταση και οι επαναστάτες τσάμπα και βερεσέ, οπότε οι ένοπλες επαναστάσεις πλέον είναι ανέφικτες και αναποτελεσματικές και δεν τρομάζουν κανένα μιλιταριστή καπιταλίστα. Τις διαμαρτυρίες των πολιτών τις αντιμετωπίζουν με τα ΜΑΤ που ρίχνουν κατάμουτρα αβέρτα χημικά και από πίσω οι προβοκάτορες βόμβες μολότοφ. Οπότε αδιέξοδο !

Η μόνη επανάσταση που έχει αποτέλεσμα, που πονάει και τρομάζει τους παγκόσμιους κατακτητές είναι το μποϊκοτάρισμα των προϊόντων που παράγουν στις χώρες τους και μηδενίζεται το κέρδος τους.

Υποχρέωση, καθήκον, αλλά και ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος να αποτινάξουμε τη σκλαβιά από πάνω μας, είναι να μην αγοράζουμε την παραγωγή τους.

Έτσι μαζί με μας θα αρχίσει η επανάσταση και στη δική τους πια χώρα από τους απολυμένους εργαζόμενους λόγω της υφέσεως και έτσι οι παγκόσμιοι άπληστοι κατακτητές θα πονέσουν, θα καταλάβουν το πρόβλημα και θα αφήσουν να κυκλοφορήσει το χρήμα στην αγορά για να μπορέσει να ανασάνει ο κόσμος.

Αλλά και οι ίδιοι εργαζόμενοι των άλλων χορών θα καταλάβουν το πρόβλημα και θα πάψουν να μας αποκαλούν τεμπέληδες και ζητιάνους της Ευρώπης.

Οι ξένοι μπορεί και να μη θέλουν να το καταλάβουν γιατί έτσι τους συμφέρει. Αυτοί όμως που πρέπει να πάρουνε χαμπάρι είμαστε εμείς οι ίδιοι, πως για να ξαναπάρει μπρος η ελληνική παραγωγή και να αρχίσει η ανάκαμψη, είναι να βάλουμε τον κώλο μας κάτω, να δουλέψουμε παράγοντας πλούτο και να αγοράζουμε για τις ανάγκες μας μόνο ελληνικά προϊόντα κι' ας είναι μερικές φορές λίγο ακριβότερα από τις σαβούρες που μας εξάγουν και μας ξεφουρνίζουν σαν προσφορές.

Πρέπει να κάνουμε όλοι την επανάσταση που μπορούμε, γιατί οι ένοπλες επαναστάσεις δεν έχουν πια πέραση τη σήμερον ημέρα.

Πάμε λοιπόν και καλή λευτεριά !!!


Θεόφιλος Αιγινήτης 
 Ζωγράφος-Συγγραφέας

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top