Select Menu


Στο αστυνομικό τμήμα οδηγούνται φορολογούμενοι που έχουν χρέη προς το δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ και εντοπίζονται από τυχαίους αστυνομικούς ελέγχους στο δρόμο. Οι συλλήψεις είναι αποτέλεσμα της νέας τεχνολογίας καθώς στα τερματικά των περιπολικών της αστυνομίας είναι «φορτωμένα» και τα στοιχεία των πολιτών που εναντίον τους έχουν υποβληθεί μηνυτήριες αναφορές για χρέη προς το δημόσιο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Με βάση φορολογικό νόμο του 2011 η μη καταβολή φόρων προς το δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ για περισσότερους από τέσσερις μήνες μετά την λήξη της προθεσμίας πληρωμής τους αποτελεί ποινικό αδίκημα και μάλιστα διαρκές αυτόφωρο. Οι προϊστάμενοι των εφοριών και των υπόλοιπων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών αποστέλλουν στις παραπάνω περιπτώσεις μηνυτήριες αναφορές στη δικαιοσύνη και στη συνέχεια ασκούνται ποινικές διώξεις.

Οι φορολογούμενοι που ελέγχονται τυχαία στο δρόμο από αστυνομικά όργανα τα οποία διαθέτουν ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό εξακρίβωσης στοιχείων πληροφορούνται ότι εκκρεμεί εναντίον τους μήνυση με την αυτόφωρη διαδικασία, χωρίς όμως να γνωρίζουν το λόγο της. Στη συνέχεια εφαρμόζοντας το νόμο συλλαμβάνουν τον φορολογούμενο και τον οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου ξεκαθαριστεί ο λόγος της μήνυσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι οφειλέτες παραπέμπεται στον εισαγγελέα και παίρνουν προθεσμία για να απολογηθούν αλλά και να προχωρήσουν σε ρύθμιση του χρέους τους.

Σπύρος Δημητρέλης

Πηγή:www.capital.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top