Select Menu


Ονομάζεται Αθανάσιος Ηλιόπουλος. Είναι επίκουρος καθηγητής επί της Επιστήμης των Υλικών στοΠανεπιστήμιο George Mason της Virginia και συνεργάτης ερευνητής στο φημισμένο Naval Research Laboratory (NRL) που βρίσκεται στην Washington, υπό τον πολύ σημαντικό επίσης Ελληνα επιστήμονα Ιωάννη Μιχόπουλο, διευθυντή του Computational Multiphysics Systems Lab, Center for Computational Materials Science του NRL.

Το 2013 ο κ. Ηλιόπουλος έγινε κάτοχος του «Young Engineer Award», που απονέμει η Ένωση Μηχανολόγων Μηχανικών Αμερικής (ASME) σε επιστήμονες κάτω των 35 ετών, "για το σύνολο της έρευνάς τους στον τομέα αντοχής υλικών και υπολογιστικής μηχανικής".

Το συγκεκριμένο βραβείο θεωρείται "οιωνός εξαιρετικής σταδιοδρομίας", καθώς οι ερευνητές που λαμβάνουν τη συγκεκριμένη βράβευση συνήθως εξελίσσονται σε καθηγητές στα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Ο δρ. Ηλιόπουλος (αριστερά) πρόσφατα τιμήθηκε -από κοινού με τον δρ. Μιχόπουλο (δεξιά)- από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο "Π.Σ. Θεοχάρης" για την έρευνα με τίτλο "Direct strain tensor approximation for full-field strain measurement methods" που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Numerical Methods in Engineering (Volume 95, Issue 4, pages 313-330, 27 July 2013).

Με πληροφορίες από το goodnews.gr.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top