Select Menu


Με μία σφαίρα έδωσε τέλος στη ζωή του στις 30 Απριλίου 1945 μέσα στο καταφύγιό του στο Βερολίνο, όταν διαπίστωσε πως έχασε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτό είναι το τέλος του Αδόλφου Χίτλερ, όπως τουλάχιστον πιστεύουν οι περισσότεροι μέχρι σήμερα. Κι όμως, ένα βιβλίο δίνει νέα τροπή στις ιστορικές εξελίξεις.

Ο Φύρερ δεν αυτοκτόνησε, αλλά κατάφερε να βγει ζωντανός από τις στάχτες του πολέμου και από το Βερολίνο να διαφύγει στη Λατινική Αμερική.

Αρχικά βρήκε καταφύγιο στην Αργεντινή και μετά στην Παραγουάη.

Ο τελικός του όμως προορισμός ήταν η περιφέρεια Μάτο Γκρόσο στη Βραζιλία, όπου επιδόθηκε σ' ένα κυνήγι θησαυρού, σύμφωνα με τον χάρτη που του είχαν δώσει συνεργοί του μέσα από τους κόλπους του Βατικανό.

Μάλιστα, μέσα στην αγωνιώδη προσπάθεια να σώσει τη ζωή του και να διαφύγει για πάντα τη σύλληψη και την καταδίκη, ο Χίτλερ δεν δίστασε να συνάψει σχέση με μία γηγενή Βραζιλιάνα, μαύρη, ώστε να αποδείξει ότι δεν μπορούσε να είναι ο δικτάτορας εκείνος που σιχαινόταν τους σκουρόχρωμους και είχε όραμα την Αρεία φυλή.


Η Simoni Renee Guerreiro Dias διατυπώνει αυτήν την εξωφρενική θεωρία, σύμφωνα με την οποία ο Φύρερ απεβίωσε το 1985, σε ηλικία 95 ετών, στο βιβλίο της "Ο Χίτλερ στη Βραζιλία - Η ζωή και ο θάνατός του" και ανατρέπει τη μέχρι σήμερα δεδομένη ιστορική άποψη.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, ο Αδόλφος Χίτλερ είχε μετονομαστεί σε Αδόλφο Λάιπζιγκ και ζούσε στη μικρή πόλη Νόσα Σενιόρα ντο Λιβραμέντο, 30 μίλια από την πρωτεύουσα της περιφέρειας Μάτο Γκρόσο, Κουιάμπα.

Η ίδια η συγγραφέας, Βραζιλιάνα που κατάγεται από την Κουιάμπα, λέει ότι ο Λέιπζιγκ ήταν γνωστός στους ντόπιους ως ο "γερο-Γερμανός".

Τώρα η Simoni σκοπεύει να πάρει τα αποτελέσματα των τεστ DNA από έναν ζώντα συγγενή του Χίτλερ στο Ισραήλ και να τα συγκρίνει, καθώς της δόθηκε άδεια να κάνει εκταφή του Αδόλφου Λάιπζιγκ που είναι θαμμένος στη Νόσα Σενιόρα ντο Λιβραμέντο.

Υποστηρίζει μάλιστα, ότι ο Χίτλερ επέλεξε το συγκεκριμένο επώνυμο καθώς το Λάιπζιγκ -η Λειψία δηλαδή- είναι η πόλη όπου γεννήθηκε ο αγαπημένος συνθέτης του Χίτλερ, ο Μπαχ.

Η δημοσιογράφος-συγγραφέας συνδέει την υποτιθέμενη άφιξη του Φύρερ στην περιοχή με την προσφορά των δικαιωμάτων κυριότητας από το Βατικανό για έναν θησαυρό ιησουητών θαμμένο σε σπηλιά κοντά στη νέα πατρίδα του.

Τονίζει μάλιστα ότι οι υποψίες της επιβεβαιώθηκαν όταν συνέκρινε τη φωτογραφία του Λάιπζιγκ με αυτήν του ηγέτη των ναζί.

Σύμφωνα με τη Simoni, μία Πολωνή καλόγρια αναγνώρισε τον ηλικιωμένο άνδρα που διακομίστηκε στο νοσοκομείο στην Κουιάμπα για επέμβαση στις αρχές της δεκαετίας του '80 και απαίτησε να φύγει, αλλά την επέπληξε η ηγουμένη της επειδή ο άνδρας βρισκόταν εκεί με εντολή του Βατικανό.

Οι ακαδημαϊκοί στη Βραζιλία θεωρούν εντελώς ψευδή τη θεωρία της συγγραφέως ότι ο Χίτλερ έζησε και πέθανε στη Νόσα Σενιόρα ντο Λιβραμέντο.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

real.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top