Select Menu


Ο Καθηγητής της Νεώτερης Ιστορίας Κώστας Φωτιάδης ήταν μεταξύ των ομιλητών στην παρουσίαση του νέου βιβλίου "Ποιά Τουρκία; Ποιοί Τούρκοι;" του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου και υπουργού Εθνικής Άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Π. Πικραμμένου.

Αναφέρθηκε στον Ευξεινο Πόντο και στους χιλιάδες Ελληνογενείς που υπάρχουν ακόμα εκεί προτείνοντας μάλιστα και λειτουργία Προξενείου στην Τραπεζούντα. Πιστεύει ότι κάποια στιγμή στον Πόντο θα έχουμε εκπλήξεις όσον αφορά τα πραγματικά εθνικά και θρησκευτικά αισθήματα των κατοίκων.

Επιπλέον ο Κώστας Φωτιάδης τονίζει ότι η Τουρκία περικλείει περισσότερες από 70 εθνότητες, μειονότητες και θρησκευτικές ομάδες. Δεν είναι ομοιογενής, γι΄ αυτό και το στρατοκρατικό καθεστώς των τελευταίων δεκαετιών προσπαθεί μέσω της εκπαίδευσης και των ΜΜΕ να επιβάλει την ιδεολογία του ενιαίου έθνους.Μίλησαν επίσης για την προσωπικότητα του συγγραφέα και το έργο του η Λιάνα Κανέλλη, ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης , ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης και η Σοφία Βούλτεψη.

Δείτε το βίντεο με την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη:


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top