Select Menu


Κυριολεκτικά γονάτισαν οι φόροι τους Έλληνες την τελευταία τριετία. Η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής προειδοποιεί για τις επιπτώσεις και καταγράφει αύξηση της φορολόγησης σε δραματικό βαθμό ειδικά στα ... συνήθη υποζύγια, μισθωτούς και συνταξιούχους.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ιδίως κατά την τελευταία τριετία, από το 2010 αυξάνεται συνεχώς η φορολογία και παράλληλα μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Ο φόρος εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους έχει αυξηθεί κατά 700% από το 2010 μέχρι σήμερα, ενώ ο φόρος που θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι πλέον αυξημένος έως και 900%.

Το συνολικό ποσό που πληρώνουν οι φορολογούμενοι για τα ακίνητα έχει επίσης αυξηθεί κατά 700% από το 2009 φτάνοντας τα 3,5δισ.€ από μόλις 500εκ.€, ενώ προστέθηκε ο φόρος υπεραξίας.

Παράλληλα αυξήθηκε τέσσερις φορές ο ΦΠΑ την τελευταία τριετία, τρεις φορές τα καύσιμα και δύο φορές τα τεκμήρια.

Μέσα σε όλα αυτά πλέον οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά και φόρο στην κατανάλωση ρεύματος, από το 2010, ενώ από το 2011 αντίστοιχος φόρος υπάρχει και στην κατανάλωση φυσικού αερίου.

Μαζί με τις διάφορες έκτακτες εισφορές η φορολόγηση αυξήθηκε τα τρία τελευταία χρόνια ως και 900%!

Οι αριθμοί του Σαμαρικού «Success story»
-Το 90% των πολιτών έχασε μεγάλος μέρος του εισοδήματός του

-Το 31% είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια

-Το 80% αναγκάστηκε να κάνει περικοπές σε βασικά είδη διατροφής

-Το 50% δεν είναι σε θέση να καλύψει καθημερινές ανάγκες

-Το 83% υποχρεώθηκε να κάνει περικοπές και στη θέρμανση του σπιτιού

-Το 40% έχει μη εξυπηρετούμενα χρέη σε τράπεζες και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες

-Το 50% αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βουλιάξει στα χρέη και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top