Select Menu


Η Google έδωσε στην δημοσιότητα και φέτος, όπως κάθε χρόνο από το 2001, το Zeitgeist («το πνεύμα των καιρών», στα γερμανικά), έναν κατάλογο που καταγράφει τις τάσεις όσον αφορά τις αναζητήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και σε επίπεδο χωρών, η οποία αποτελεί σύμφωνα με τη Google έναν «καλό δείκτη των διαθέσεων των χρηστών του Διαδικτύου».

Το όνομα του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος απεβίωσε τον Δεκέμβριο, κυριάρχησε στις αναζητήσεις. «Το ενδιαφέρον στις αναζητήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής ήταν ήδη υψηλό φέτος, και μετά το θάνατό του άνθρωποι από όλο τον κόσμο στράφηκαν στην Google για να μάθουν περισσότερα για τον Μαντίμπα και την κληρονομιά του».

Στη δεύτερη θέση σε αριθμό αναζητήσεων ήταν ο Αμερικανός ηθοποιός Πολ Γουόκερ, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Ακολούθησαν το iPhone 5s της Apple, ο Κόρι Μοντέιθ –ο πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς Glee, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 31 ετών αυτό το καλοκαίρι, αφού πήρε υπερβολική δόση ηρωίνης και κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ μόλις μερικές εβδομάδες αφότου είχε ολοκληρώσει μια συνεδρία αποτοξίνωσης–, ο χορός «Harlem Shake», η τρομοκρατική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης, ο πρίγκιπας Γεώργιος, γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, η Βόρεια Κορέα και η πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top