Select Menu


Mε όσα συμβαίνουν σήμερα στην βουλή θυμήθηκα μία εμπειρία μου όταν υπηρετούσα στο στρατό ως έφεδρος ανθυπολοχαγός.

'Ημουν υπεύθυνος για θέματα αρμοδιότητας 1ου ΕΓ.

Ανάμεσα στις αρμοδιότητες μου ήταν η σύνταξη σημάτων για αποσπάσεις στρατιωτικού προσωπικού από τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη προς την Αθήνα.

Εκείνες τις ημέρες είχαν μόλις γίνει οι ετήσιες κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών και είχε ήδη διαδοθεί ότι ο αντιστράτηγος που είχε την ηγεσία του σχηματισμού θα έπαιρνε προαγωγή και θα γινόταν Γενικός Επιθεωρητής του Στρατού.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν αδελφός πολιτικού υπουργού εν ενεργεία του ΠΑΣΟΚ.

Εκεί που καθόμαστε ήσυχα χωρίς δουλειά ξαφνικά κληθήκαμε στο γραφείο του Διευθυντή του 1ου ΕΓ για να λάβουμε επείγουσες οδηγίες.

Με απορία μπήκαμε στο γραφείο του Διευθυντή και αυτός μας ανακοίνωσε την επικείμενη μεταβολή διοίκησης του σχηματισμού.

Στη συνέχεια άνοιξε ένα sous papier που είχε πάνω στο γραφείο του.

Με έκπληξη είδαμε να είναι γεμάτο με μικρά χαρτάκια post it. Πάνω σ' αυτά είχε σημειώσει τα υπηρεσιακά στοιχεία στρατιωτών που κατά καιρούς οι συγγενείς τους του είχαν ζητήσει να μετατεθούν στην Αθήνα.

"Πάρτε τα ", μας είπε, " και ετοιμάστε σήματα για να γίνουν όλες οι αποσπάσεις που μου ζητούν σήμερα ".

"Θα πάω σε λίγο να χαιρετίσω τον Στρατηγό που φεύγει και πρέπει να μου τα υπογράψει".

Χωρίς να ρωτήσω πολλά πήγα αμέσως στο γραφείο και ετοίμασα τα σήματα.

Πριν του τα δώσω να υπογράψει είχα λίγο χρόνο και τους έριξα μία ματιά.

Αφορούσαν όλα αποσπάσεις από παραμεθόριες μονάδες και γίνονταν για κάλυψη "επειγουσών" αναγκών της μονάδας για υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, βαφείς, οδηγούς και άλλους υποτίθεται τεχνικούς.

Ο διευθυντής του γραφείου μάζευε τα χαρτάκια για πολύ καιρό και τα έστελνε λίγα -λίγα στον ανύποπτο ανώτατο αξιωματικό.

Αυτός τα υπέγραφε πιστεύοντας ότι οι αποσπάσεις γίνονταν για υπηρεσιακούς λόγους και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα φειδωλός στις εγκρίσεις του.

Την τελευταία ημέρα όμως της παραμονής του στην θέση οι υπογραφές έμπαιναν εύκολα...

Εννοείται ότι όταν ο Στρατηγός έφυγε ο λόχος στρατηγείου γέμισε από αποσπασμένους, που αν και άχρηστοι έπρεπε να σιτισθούν.

Ο επόμενος στην θέση του προσπάθησε να μην ανανεώσει τις αποσπάσεις στη λήξη τους, αλλά το μέσο των στρατιωτών δεν του επέτρεψε να το κάνει σε μεγάλο βαθμό.

Από την εμπειρία μου αυτή μπορώ να σας βεβαιώσω ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα πέσει πολύ σύντομα.

Το σημερινό πανηγύρι με τις αμέτρητες τροπολογίες που ήρθαν μαζικά στην Βουλή μαζί με το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και την τροπολογία για την συνέχιση της προστασίας από τους πλειστηριασμούς, μου θυμίζει έντονα την αποχώρηση του Στρατηγού που όλα τα υπογράφει.

Δεν ενδιαφέρεται πλέον για τίποτα: Ξέρει με σιγουριά ότι θα φύγει ή οτι επίκειται η επεισοδιακή πτώση της κυβέρνησης του από δικούς του ανθρώπους.

Η συνέχεια σε λίγες ημέρες...

Son Ofeon

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top