Select Menu


Η κίνηση αυτή αποτελεί ακόμη μία απόδειξη της αποφασιστικότητας της Ρωσίας να διατηρήσει την παρουσία της στη Συρία

Διπλωματική κίνηση “μάτ” από τη Ρωσία στην Συρία αποτελεί η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης της Συρίας και της ρωσικής ενεργειακής εταιρείας Soyuzneftegaz για την πραγματοποίηση ερευνών στην θαλάσσια περιοχή πλησίον των ακτών της αραβικής χώρας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα defence-point.gr.

Η περιοχή έχει έκταση 2000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και η Soyuzneftegaz μπορεί με βάση τη συμφωνία να πραγματοποιήσει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Με τη συμφωνία αυτή η Ρωσία αποκτά ένα λόγω παραπάνω για να διατηρήσει την παρουσία της στην περιοχή αφού το λιμάνι της Tartus το ρωσικό Ναυτικό εδώ και μερικά χρόνια διατηρεί ναυτική βάση για την υποστήριξη και τον ανεφοδιασμό των πλοίων του Στόλου της Μαύρης θάλασσας.

Η συγκεκριμένη ναυτική δύναμη στα επόμενα πέντε χρόνια θα έχει πλήρως εκσυγχρονιστεί με νέες μονάδες επιφανείας, το υπο ναυπήγηση ελικοπτεροφόρο Sevastopol κλάσης Mistral και έξι νέα υποβρύχια συμβατικής πρόωσης τύπου Kilo.

Επιπλέον με τη συμφωνία αυτή η ρωσική εταιρεία και ως επακόλουθο και η ρωσική κυβέρνηση, θα έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον το ζήτημα της γειτονικής ΑΟΖ της Κύπρου, αφού η ψευδοκυβέρνηση των κατεχομένων θεωρεί ότι η θαλάσσια περιοχή που ελέγχει ανοικτά της Αμμοχώστου δεν ανήκει στην ΑΟΖ της κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ αντιθέτως η Ρωσία αναγνωρίζει την κυβέρνηση του Ν. Αναστασιάδη ως τη μόνη νόμιμη κυβέρνηση στο νησί.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top