Select Menu


Νέος και λίαν ΕΠΩΔΥΝΟΣ πονοκέφαλος για την Βρεττανία και τον πρωθυπουργό της Κάμερον!

Ένα παλαιό "όνειρο" φαίνεται να γίνεται πραγματικότης! να παίρνει 'σάρκα και οστά'! Την «Λευκή Βίβλο» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από τη Βρεττανία, παρουσίασε την Τρίτη στην Γλασκώβη η τοπική κυβέρνηση.

Πρόκειται για το πιο «ολοκληρωμένο και λεπτομερές σχέδιο» που έχει προτείνει η κυβέρνηση της χώρας.(Ένα παλαιό όνειρο και του διασήμου Σκωτσέζου ηθοποιού και "πράκτορος 007" Σόν Κόννερυ, που το ζητά εδώ και δεκαετίες, προκαλώντας μονίμως ένταση, αντιπάθειες και ενόχληση στους Άγγλους!)

Η «Λευκή Βίβλος» είναι ένα έγγραφο με 670 σελίδες και περιλαμβάνει κάπου 650 απαντήσεις(!), σε ερωτήσεις σχετικά με το τι θα σήμαινε η ανεξαρτησία, τόνισε η περιφερειακή κυβέρνηση της Σκωτίας, η οποία είναι υπό την ηγεσία του Εθνικού Κόμματος, που έχει ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας!

«Ο οδηγός και οι απαντήσεις που προσφέρει, θα δείξει με σαφήνεια την διαφορά που μπορούμε να έχουμε στην Σκωτία, αν οι αποφάσεις για το μέλλον λαμβάνονται από εκείνους, που νοιάζονται περισσότερο για την Σκωτία, δηλαδή τον ίδιο τον λαό της χώρας», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νικ Στάργκεον, που παρουσίασε το κείμενο στην Γλασκώβη από κοινού με τον Πρωθυπουργό Aλεξ Σάλμοντ.

Αν η Σκωτία γινόταν ανεξάρτητη, θα κρατούσε την βρεττανική στερλίνα και την βασίλισσα και θα παρέμενε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα είχε την δική της αμυντική δύναμη και θα συνέλεγε η ίδια τους φόρους της, δήλωσε ο Aλεξ Σάλμοντ.

Το έγγραφο των 670 σελίδων τιτλοφορείται «Το μέλλον της Σκωτίας: ο οδηγός σας για μια ανεξάρτητη Σκωτία», το οποίο έχει στόχο να πείσει τους Σκωτσέζους, να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου 2014 υπέρ του τερματισμού της 306ετούς ενώσεως με την Αγγλία.

Mε τους αυτονομιστές να υπολείπονται στις δημοσκοπήσεις, το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα ('SNP') του Σάλμοντ, ελπίζει ότι η Λευκή Βίβλος, θα πείσει τους πολλούς σκεπτικιστές, καθώς απαντά σε ερωτήσεις που το 'SNP', έχει κατηγορηθεί πως αποφεύγει. Συγκεκριμένα περιέχει απαντήσεις σε 650 ερωτήσεις, που τίθενται από «αληθινούς ανθρώπους» και εκτίθενται σ' αυτή για πρώτη φορά λεπτομερώς, τα σχέδια της κυβερνήσεως για το νόμισμα, την φορολογία, την παιδεία, την άμυνα, το κοινωνικό σύστημα.

Ο Αλεξ Σάλμοντ διαβεβαιώνει, ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη να αυξηθούν οι φόροι, σε περίπτωση που η Σκωτία αποσχισθεί...

«Ξέρουμε ότι έχουμε τους ανθρώπους, τις δεξιότητες και τους πόρους, για να κάνουμε τη Σκωτία μια πιο επιτυχημένη χώρα», δήλωσε ο Σάλμοντ, ο οποίος είναι επικεφαλής της αποκεντρωμένης σκωτικής κυβερνήσεως, που εξακολουθεί να αποτελεί τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου... (ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ;...)

Ο 58χρονος Σάλμοντ, ο οποίος απευθύνθηκε σε ένα ακροατήριο περίπου 200 βρετΤανών και ξένων δημοσιογράφων, υπογράμμισε πως οι φόροι των Σκωτσέζων, δεν θα δαπανηθούν σε πυρηνικά προγράμματα και ότι οι πυρηνικοί πύραυλοι του Ηνωμένου Βασιλείου, θα απομακρυνθούν οριστικά από τηΝ Σκωτία! (ΔΕΝ ΤΟΝ "ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΛΑ", ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ...)

«Η ανεξαρτησία θα καταστήσει τον λαό της Σκωτίας υπεύθυνο για την μοίρα μας», πρόσθεσε. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης πως μια ανεξάρτητη Σκωτία, θα χτυπήσει αμέσως την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως!

Το σκωτσέζικο κοινοβούλιο που από το 1997 διαθέτει αυτονομία, στα ζητήματα της παιδείας, της υγείας, του περιβάλλοντος και της δικαιοσύνης, θα δει τις αρμοδιότητές του να διευρύνονται και στην άμυνα. Τα βρεττανικά πυρηνικά υποβρύχια, που βρίσκονται σε στρατιωτικές βάσεις στη Σκωτία, θα μετακομίσουν προς νότον...

Eνα άλλο σημαντικό και εν δυνάμει επίμαχο σημείο, είναι το γεγονός ότι η Σκωτία, εννοεί να κρατήσει το 90% των εσόδων, από τα σημαντικά πετρελαϊκά κοιτάσματα της Βορείου θαλάσσης!!! (ΑΜΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ, ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ, "ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΛΑ"...)

Ο Σάλμοντ υπογράμμισε πως τα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, θα τροφοδοτήσουν την σκωτσέζικη οικονομία τα πενήντα επόμενα χρόνια, αλλά παραδέχθηκε, πως θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε νέες ενεργειακές πηγές για να προετοιμαστεί το μέλλον.

Ο Νίκολα Στάρτζον, ο αντιπρόεδρος της σκωτσέζικης κυβερνήσεως, περιέγραψε την Λευκή Βίβλο ως «το πιο συνολικό και λεπτομερές σχέδιο, που έχει εκπονηθεί ποτέ υπέρ της ανεξαρτησίας μιας χώρας»!

Ενώ το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας απέχει ακόμη δέκα μήνες, πολλοί από τα 5 εκατομμύρια Σκωτσέζους, εξακολουθούν να είναι αναποφάσιστοι.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα από τους 'Sunday Times', δείχνει πως η απόσταση μεταξύ των δύο στρατοπέδων έχει μικρύνει, με 47% να αντιτίθενται στην ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 38% να τάσσεται υπέρ και 15% να δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Τα τρία κύρια πολιτικά κόμματα της Βρεττανίας (Συντηρητικό Κόμμα, Εργατικό Κόμμα, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες) έχουν ταχθεί κατά της ανεξαρτησίας, υποστηρίζοντας, πως η Σκωτία θα βρεθεί σε χειρότερη(;) οικονομική κατάσταση, αν μείνει μόνη της και δεν θα μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της(!), ή να προβάλλει ισχύ στην παγκόσμια σκηνή, τόσο όσο μπορεί ως τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην περίπτωση που υπερισχύσει το «ναι» στο δημοψήφισμα, η περιφερειακή κυβέρνηση της Σκωτίας, όρισε την 24η Μαρτίου του 2016 ως «Ημέρα της Ανεξαρτησίας»..

"ΙΩ.ΚΑΠ."

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top