Select Menu


Του Χ. Φλουδόπουλου

Επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωση της η Αλουμύλ το κλείσιμο του εργοστασίου της στην Ξάνθη, κίνηση την οποία αποδίδει σε επιχειρησιακούς λόγους. Η δραστηριότητα της εταιρείας μεταφέρεται πλέον στο Κιλκίς όπου θα απασχοληθούν και όλοι οι εργαζόμενοι. Επιπλέον, σημειώνει ότι το κλείσιμο του εργοστασίου δεν θα επηρεάσει σημαντικά τα μεγέθη του ομίλου.

Αναλυτικά η πλήρης ανακοίνωση της Αλουμύλ έχει ως εξής: “Η εταιρεία ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. αποφάσισε: α) τη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της Ξάνθης την 28/11/2013 για επιχειρησιακούς λόγους και β) την απασχόληση όλων των εργαζομένων του εργοστασίου της Ξάνθης στην εκμετάλλευση που διατηρεί η εταιρεία στο Κιλκίς, όπου μεταφέρεται, πλέον, το σύνολο της παραγωγικής δραστηριότητάς της στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι, η παραπάνω ενέργεια δεν πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά τα αποτελέσματα του Ομίλου”.

Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: Επιβεβαιώνεται από εκπροσώπους του ομίλου Αλουμύλ, η είδηση ότι μπαίνει λουκέτο στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που δεν διαψεύδονται από την εταιρεία στους πάνω από 100 εργαζόμενους έχουν προσφερθεί δύο επιλογές, είτε να παραμείνουν απασχολούμενοι στη μονάδα του Κιλκίς, είτε να αποχωρήσουν με εθελούσια.

Το εργοστάσιο στην Ξάνθη είχε αποκτηθεί από τον όμιλο το 2001 με δραστηριότητα στο προφίλ για αρχιτεκτονικές λύσεις. Καθώς οι πωλήσεις του απευθύνονταν κυρίως στην ελληνική αγορά, αντιμετώπιζε τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την καθίζηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας.

Σε επικοινωνία που είχε το Capital.gr με εκπροσώπους της εταιρείας, τονίστηκε ότι η διοίκηση δε θα προβεί επί του παρόντος σε κάποια δήλωση ή σχολιασμό. Η ανακοίνωση του κλεισίματος του εργοστασίου έγινε από τον ίδιο τον επικεφαλής του ομίλου Γ. Μυλωνά στους εργαζόμενους και εντάσσεται στο πλαίσιο των κινήσεων εξοικονόμησης του λειτουργικού κόστους της Αλουμύλ.

capital.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top