Select Menu

Είναι επιεικώς άκομψο να περιφρουρείτε μόνον τα του "οίκου" σας...

Γράφει ο Γιώργος Πολίτης

Δεν είναι καθόλου παρήγορο το γεγονός της διαφωνίας των βουλευτών των κυβερνητικών κομμάτων για τον τρόπο ή την ποσόστωση καταμερισμού στους πολίτες του φόρου ακίνητης περιουσίας, διότι αποδεικνύει για ακόμη μία φορά το μέγεθος της υποκρισίας της συντριπτικότατης πλειοψηφίας τους.

Ο καθένας από αυτούς κρύβει πίσω από το παραπέτο της ειλικρίνειας, το βλέμμα στο ίδιο συμφέρον. Γεγονός.

Κύριοι…

Πολίτες έλληνες, δεν είναι μόνον οι ψηφοφόροι σας, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι αστοί και μη, έχοντες γη στην ύπαιθρο ή σπίτια στην πόλη.

Ελλάδα δεν είναι μόνο το μέρος όπου  εκλέγεσθε, αλλά και όλος ο υπόλοιπος χώρος που δείχνει ο χάρτης που διδαχτήκατε στα σχολικά σας χρόνια. Μην το ξεχνάτε και αν δυσκολεύεστε θα θυμηθείτε, ανοίξτε εκ νέου τα παλαιά σας βιβλία.

Αντιλαμβανόμεθα πλήρως πως η ανάγκη σας για επανεκλογή, αγγίζει τα όρια της αγχώδους εμμονής και ως τέτοια σας κάνει να εκτρέπεσθε με τρόπο άκρως παρεξηγήσιμο -ακόμη και για τις μέρες που ζούμε- όπου η ευγενής ματιά προς το ‘είθισται’, την ευθιξία και έστω, τα προσχήματα, έχουν γίνει στο όνομα του πάμφθηνου σκοπού σας, κωλοσφούγκια.

Αποκαλύπτεσθε με τρόπο που ενέχει προσωπική παραίτηση από κάθε έννοια αξιοπρέπειας και υπηρετείτε απροκάλυπτα τα πλέον ιδιοτελή συμφέροντα.

Προσέξτε: Η στάλα στο μέτωπο δεν είναι βροχή…

Γελάτε;

Ούτε εκπλησσόμεθα, αλλά και ούτε εφησυχάζουμε, διότι όλοι εσείς είσθε για εμάς τα ‘’αναγκαία κακά’’. Τα υποχρεωτικά ‘σκάρτα’ ενός συστήματος προ πολλού κατεστραμμένου και μέσα από αυτήν την υποχρεωτική μας ανοχή, δικαιούσθε και τον ‘’ουσιώδη’’ γέλωτα αλλά και την υποτιμητική χλεύη στα πρόσωπά μας τα οποία δείχνουν περισσότερο ηλίθια από ότι πραγματικά είναι. Θα το αντέξουμε…

Σας προσβάλλουμε; Μας στεναχωρείτε…

Βάλτε το χέρι στην καρδιά και μην ορκισθείτε –ο όρκος σας έχει χάσει προ πολλού την αξία του στα μάτια μας- μα υπογράψτε με τον κίνδυνο να χάσετε τα κεκτημένα σας πως ότι κάνετε και ότι λέτε, το λέτε για το καλό της πατρίδας, για το καλό του γενικού συμφέροντος και πως δεν νοιάζεστε για το χρήμα, την ψήφο και άρα την εξαιρετική θέση σας.

Τρομάζετε;

Καλά μην υπογράφετε, άλλωστε ούτε και η υπογραφή σας έχει καμία αξία στα μάτια μας. Πλάκα σας κάνουμε…

Το ‘’αίσθημα της ταπείνωσης’’ και της αποδοχής των ‘’ιταμών πεπραγμένων’’ σας, αποτελεί για εσάς το σύνολο κάποιων γραμμάτων βαλμένα με μία σειρά που δεν βγάζει νόημα. Δυστυχώς.

Παλεύετε, μάχεσθε και όλες οι μάχες σας φορούν τα ρούχα της αποκριάς. Ολόκληροι άντρες! Εμπαίζετε στα πλαίσια του πολιτικού σχεδιασμού και βρομιάρας σκοπιμότητας, κάθε όραμα, στερώντας από την παρηγοριά της ελπίδας με τρόπο άθλιο, κάθε λογικό πολίτη αυτή της χώρας.

Η σειρά μας να γελάσουμε λοιπόν!

Τσακωθείτε κύριοι… Το ξέρουμε πως μας εμπαίζετε.

Υψώστε τα φωνές σας… Εμμονείτε άσκοπως. Δεν μας αγγίζετε.

Βγείτε πρώτα στα τηλεοπτικά παραθύρια και κατόπιν βγείτε και από τα ρούχα σας κραυγάζοντες. Εμείς θα μείνουμε απαθείς διασκεδάζοντες χαλαρά, με τις αγωνιώδεις προσπάθειες της λαμπρής επανεκλογής σας. Εμάς άλλωστε μας έχετε από καιρό χαμένους…

Αργά ή γρήγορα, στο τέλος του έργου όπου και πρωταγωνιστείτε, να ξέρετε πως θα καταντήσετε ‘’λέξεις’’ σε στιχομυθίες ιλαρές:

-Καλημέρα σας κύριε, τι επαγγέλλεσθε;

-Βουλευτής!

-Δεν πειράζει, η δουλειά δεν είναι ντροπή…

politisg.blogspot.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top