Select Menu

Πολλά λένε και γράφουν κατά καιρούς για τη Θράκη άνθρωποι που την έχουν επισκεφθεί, ζήσει ή και αφήσει. Πολιτικοί, πολιτικάντηδες, ένστολοι, ρασοφόροι, καλλιτέχνες, επιστήμονες, αθλητές, επιχειρηματίες. Οι απόψεις τους λίγο-πολύ ποικίλλουν, όμως όλοι συμφωνούν στο εξής. Ότι η Θράκη είναι παρατημένη.

Το μεταπολιτευτικό σύστημα που εδώ και δεκαετίες ΄΄εξαγγέλλει΄΄, ΄΄σχεδιάζει΄΄, ΄΄προγραμματίζει΄΄, ΄΄επενδύει΄΄, ΄΄υπὀσχεται΄΄ και ΄΄δρομολογεί΄΄ την ανάπτυξη της Θράκης, έχει αποτύχει(αν ποτέ προσπάθησε) να την μετατρέψει σε παράδεισο.

Όλα αυτά τα σχέδια της αποκέντρωσης, της εναλλακτικής αγροτικής παραγωγής(λες και δεν διαθέτουμε τη συμβατική), του εναλλακτικού τουρισμού(λες και αναπτύχθηκε ο κανονικός), της αξιοποίησης του φυσικού πλούτου, των βιοτεχνιών, της βιομηχανοποίησης, έμειναν στα χαρτιά.

Αντ’ αυτών, έχουμε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Σταδιακή αποβιομηχανοποίηση, αβουλία εκμετάλλευσης παντός φυσικού πόρου(πλην του ξεπουλήματος του χρυσού), δυσλειτουργία δημοσίων  επικοινωνιών και υπηρεσιών, οι αρχαιολογικοί χώροι φυτοζωούν. Η γεωργοκτηνοτροφική μας παραγωγή παρακμάζει. Υπάρχει καλπάζουσα ανεργία άνω του 25% και μάλιστα στους νέους, οι οποίοι ξενιτεύονται. Με μια λέξη, εγκατάλειψη.

Για την αθηνοκεντρική κρατική μηχανή η Θράκη είναι αποπαίδι. Θεώρησε ο δικομματισμός ότι με τη διατήρηση των στρατοπέδων, την παραχώρηση ορισμένων προνομίων στη μουσουλμανική μειονότητα, την αποτυχημένη εγκατάσταση των ομογενών της πρώην ΕΣΣΔ και την εκπρόθεσμη κατασκευή της Εγνατίας, έχει εξασφαλίσει μία τόσο ευαίσθητη κοινωνικά, γεωπολιτικά καὶ γεωστρατηγικά, περιοχή. Λυπούμαι που θα σας απογοητεύσω κύριοι, αλλά και στο θέμα της Θράκης αποτύχατε πλήρως. Εκτός και αν...το επιδιώξατε.

Η Θράκη είναι ευλογία. Η Θράκη είναι ιστορία. Απύθμενη δεξαμενή φυσικού και πολιτιστικού πλούτου. Κομβικό σημείο διέλευσης ανθρώπων, αγαθών, πολιτισμών. Είναι η περιφέρεια της φυσικής πρωτεύουσας του Ελληνισμού, της Βασιλεύουσας.

Αντί να παίξει τον φυσικό της ρόλο, πράγμα όχι ακατόρθωτο, αφού διαθέτει το υπόβαθρο και με το παραπάνω, σήμερα είναι μία μικρογραφία του καθυστερημένου καὶ οικονομικά αφαιμαγμένου μνημονικό κρατιδίου. Αντί η Θράκη μας να αποτελεί την αιχμή του δόρατος απέναντι στους ανήσυχους γείτονές μας, παίζει τον ρόλο του μαξιλαριού.

Σας ερωτώ, κύριοι. Ως πότε θα αλωνίζουν ελεύθερα οι πράκτορες της Άγκυρας στη γη μας; Ως πότε θα τη διέρχονται οι διάφοροι λαθροέποικοι; Ως πότε θα πωλούνται οι γαίες μας σε ύποπτους αγοραστές;

Οι εντολοδόχοι καρεκλοκένταυροι της κυβερνήσεως να γνωρίζουν ότι εμείς οι ακρίτες παύουμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Ήμαστε η νέα γενιά-θρέμμα της παρούσας πολιτικής και ιστορικής πραγματικότητος στην οποία αυτοί μας έφεραν. Δε θα μας έχουν όπως τους πατεράδες μας. Θα συντρίψουμε τους δωσίλογους και τους εχθρούς με τα όπλα μας. Όπλα μας είναι η ΨΗΦΟΣ μας, η ΦΩΝΗ μας και... αν το απαιτήσουν οι καιροί, πράγμα που απεύχομαι, τα ΚΟΡΜΙΑ μας. Διότι αυτή την πατρίδα την εξασφαλίσαμε με το τίμιο αίμα μας. Δεν την χαρίζουμε και δεν την ξεπουλάμε για το χρυσάφι όλου του κόσμου. Είμαστε αποφασισμένοι να την βαστήξουμε με κάθε τρόπο. Η Θράκη είναι και θα παραμείνει ελληνική!

Σπάρτακος, Ξάνθη

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top