Select Menu


Πιλοτική εφαρμογή ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ, αρχής γενομένης από το κέντρο νεοσυλλέκτων στη Θήβα. - Σε Αποχή / Μποϋκοτάζ καλούν οι φαντάροι.

Τις συνέπειες της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει σειρά λειτουργιών των ενόπλων δυνάμεων, αρχής γενομένης από τα Κέντρα Ψυχαγωγίας Μονάδων, τα γνωστά ΚΨΜ, καλούνται να πληρώσουν οι νέοι στρατευμένοι.

Όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος – Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του ΚΨΜ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) της Θήβας: "Η ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ είναι μια πραγματική κλοπή των φαντάρων, του μόνιμου προσωπικού και των γονιών" και καλεί τους φαντάρους σε αποχή από το ιδιωτικό κυλικείο, τη Δευτέρα (2/12).

Οι τιμές σε τίποτα δε θυμίζουν ΚΨΜ, καθώς ο καφές από 0,30 πωλείται πλέον 1,5 ευρώ, το κρουασάν από 0,30 έχει φτάσει τα 1,20 ευρώ κτλ. Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους φαντάρους που απαιτούν να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματά τους. Είναι ενδεικτικό ότι σε όλες τις Πυροβολαρχίες, σε όλες τις Μοίρες οι νεοσύλλεκτοι βγαίνουν μαζικά στην αναφορά παραπονούμενοι και ζητούν να φύγει ο Ιδιώτης που τους εκμεταλλεύεται οικονομικά.

Το Δίκτυο, προκειμένου να καταδείξει το μέγεθος της ληστείας που υφίστανται οι φαντάροι, οι οποίοι θα παραμείνουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης για έναν περίπου μήνα, προχωρά σε έναν πρόχειρο υπολογισμό των κερδών που προσδοκά να απομυζήσει ο ιδιώτης, ο οποίος ανέλαβε να λειτουργήσει το ΚΨΜ:
"Η Σειρά Κατάταξης ΣΤ' Νοεμβρίου αριθμεί 2.000 νεοσύλλεκτους. Στους παραπάνω συναδέλφους πρέπει να υπολογίσουμε τους φαντάρους που υπηρετούν εκεί και το μόνιμο προσωπικό. 
Το καθημερινό κόστος αγοράς προϊόντων από ο ΚΨΜ –που για το νερό π.χ. είναι υποχρεωτική εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων στο ΚΕΝ Θήβας- υπολογίζεται σε 5-10 ευρώ με τον τετραπλασιασμό των τιμών εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης του ΚΨΜ που πλέον επιδιώκει το κέρδος. 
Αν συνυπολογίσουμε ότι οι συνάδελφοι θα παραμείνουν στο ΚΕΝ Θήβας ένα μήνα τότε ο κύκλος εργασιών του επιχειρηματία υπολογίζεται σε 300.000-600.000 ευρώ! 
Αν αφαιρέσουμε το εργατικό κόστος και τις προμήθειες, καταλήγουμε ότι ο επιχειρηματίας θα κερδίζει 500.000 ευρώ! Αυτό είναι το SUCCES STORY των Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου"
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση (μέσω υπεργολαβιών) διάφορων λειτουργιών των ενόπλων δυνάμεων, καταγράφεται και σαν στόχος στον Προϋπολογισμό για το 2014.

Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο που αφορά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη σελίδα 52 της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού, προτείνεται μεταξύ άλλων «η απεμπλοκή των στρατιωτικών μονάδων από την άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων με ανάθεση αυτών σε εξωτερικούς φορείς (outsourcing), στα πλαίσια του υφιστάμενου νομικού πλαισίου».

RAMNOUSIA

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top