Select Menu

Η ακμή της ανθρωπότητας συχνά προσδιορίζεται από την ταχύτητα της προόδου.

Αλλά τι συμβαίνει εάν η πρόοδος στην πραγματικότητα κινείται σπειροειδώς προς τα κάτω, προς την κατάρρευση;

Ο Ronald Wright, του οποίου το best-seller, Μια σύντομη ιστορία της προόδου ενέπνευσε το ντοκιμαντέρ Surviving Progress, δείχνει πως καταστράφηκαν οι πολιτισμοί στο παρελθόν από παγίδες προόδου: την δελεαστική τεχνολογία και τα συστήματα που εξυπηρετούν άμεσες ανάγκες, αλλά υποθηκεύουν το μέλλον.

Καθώς η πίεση για τους πόρους του πλανήτη αυξάνεται και η οικονομική ελίτ χρεοκοπεί τα έθνη, μπορεί ο παγκοσμιοποιημένος πολιτισμός να ξεφύγει από την τελική, καταστροφική παγίδα της προόδου;

Με αποκαλυπτικές εικόνες και διαφωτιστικές πληροφορίες γύρω από τους στοχαστές που εξετάζουν τα γονίδια, το μυαλό και την κοινωνική συμπεριφορά μας, αυτό το ρέκβιεμ για την πρόοδο, αποτελεί επίσης μια πρόκληση: να αποδείξει ότι κάνοντας εξυπνότερους τους πιθήκους δεν οδηγεί σε αδιέξοδο την εξέλιξη.

Surviving Progress - Επιβιώνοντας της Προόδου
Σκηνοθεσία: Mathieu Roy, Harold Crooks
Διάρκεια: 01:22:08 min
Υπότιτλοι: Ελληνικοί


apocalypsejohn

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top