Select Menu

Συναγωνιστή Φαΐλο επειδή δεν έχω άλλο γνωστό σε μένα τρόπο να επικοινωνήσω μαζί σου, σου απευθύνω το λόγο μέσα από αυτό το φιλόξενο βήμα.

Κάποιο πουλάκι θα σου μιλήσει για την ύπαρξή μου.

Διαβάζω τα άρθρα σου και συμφωνώ μαζί σου πως πάνω απ' όλα πρέπει ο καθένας μας να βάζει το συμφέρον της Πατρίδας και όχι το δικό του ή της παρατάξεώς του. Υπερασπιζόμαστε τα ίδια ιδανικά και εγώ λόγω ηλικίας, σχεδόν έμαθα να ξεχωρίζω την ίρα από το στάρι.

Στα νιάτα μου θέλοντας να απεγκλωβιστώ από τη στασιμότητα των προσώπων της δεξιάς, ψήφισα και τον Στεφανόπουλο και τον Σαμαρά στην προσπάθεια μου για περισσότερη καλώς εννοουμένη δημοκρατία και ελευθερία χωρίς να αλλάξω ιδεολογική παράταξη.

Σήμερα όμως δεν βλέπω κανένα πολιτικό σχηματισμό στη χώρα μας να μιλάει για ιδεολογίες. Όλοι αυτοί που τους απαρτίζουν, λένε πως αυτοί θα κάνουν καλλίτερη διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων και θα επιβάλλουν την κάθαρση από τα σκουλήκια της πολιτικής που δεν αφήνουν την Ελλάδα να πάει μπροστά.

Προεκλογικά οι υποσχέσεις τους είναι πολύ ωραίες μέχρι να καθίσουν στην καρέκλα του κοινοβουλίου και μετά δείχνουν τις πραγματικές διαθέσεις τους, πως πρώτο και κύριο μέλημά τους είναι το πως θα παραμείνουν σ' αυτή με κάθε θυσία, θυσιάζοντας ακόμα και την πατρίδα τους.

Ο φίλος σου ο Αντώνης ενώ υποσχέθηκε κάθαρση, εξεταστικές και μίλησε για λάθος συνταγές του μνημονίου, έρχεται μετά και εφαρμόζει αυτό που υποστήριζε πως είναι λάθος.

Χάνεται η καημένη η πατρίδα μας βαδίζοντας στον όλεθρο που την έριξε το ΠΑΣΟΚ και αντί να βουτήξει όλους αυτούς τους ρεμπεσκέδες που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια επί των ημερών του και να τους στείλει στα ειδικά δικαστήρια, ο Αντώνης κάθεται δίπλα δίπλα με έναν από τους πρωτεργάτες της καταστροφής μας και παριστάνουν την κυβέρνηση.

Αυτοί δεν είναι κυβέρνηση των Ελλήνων, αλλά κυβερνήτες σαν τον Χάρντινγκ που αιματοκύλησε την Κύπρο για τα συμφέροντα των Βρετανών, έτσι και αυτοί σήμερα εξουθενώνουν την Ελλάδα για τα συμφέροντα των Γερμανών .

Μια και έπιασα ιστορικά παραδείγματα, θα πάρω άλλο ένα για να σου πω, μη δέχεσαι το ρόλο που έπαιξαν οι κοτζαμπάσηδες στην επανάσταση του 1821.

Είναι άχαρος και μισητός αυτός ο ρόλος να υποστηρίζεις πως δεν γίνεται αλλιώς και πρέπει να υποκύψουμε στα πολλαπλά μνημόνια που μας επιβάλλουν οι Γερμανοί γιατί αλλιώς θα πεθάνουμε της πείνας, δε θα έχουμε φάρμακα, δε θα έχουμε πετρέλαιο, δεν θα...... που τα επιχειρήματα αυτά δεν έχουν τέλος.

Μιλιούνια η Τουρκιά, μιλιούνια οι Αιγύπτιοι και οι Αλβανοί σύμμαχοί τους, αμέτρητοι οι υποστηριχτές της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με πρωτεργάτη τον αδίσταχτο δολοπλόκο αυστριακό Μέτερνιχ και όμως οι προπάτορές μας δεν δίστασαν να θυσιάσουν τα πάντα για "μιας ώρας ελεύθερη ζωή".

Φαΐλο μου ιστορία απ' ότι έχω διαπιστώσει ξέρεις, όπως και ο Άδωνης,(καλά αυτουνού του την έδωσε και νομίζει πως είναι ο Καρλομάγνος) γιατί δεν την αρπάζετε απ' τα μαλλιά να αντλήσετε παραδείγματα του παρελθόντος για να πάμε επί τέλους μπροστά στο μέλλον;

Θεόφιλος Αιγινήτης Ζωγράφος-Συγγραφέας

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top