Select Menu

Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σχεδιάζει ήδη τη νομική φόρμουλα, το νομοθετικό πλαίσιο, για την αντιμετώπιση στο κοινωνικών κινημάτων αντίστασης και διαμαρτυρίας, όπως είναι αυτό στις Σκουριές, με βάση το μοντέλο της εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής

Εισηγήσεις που αν υλοποιηθούν θα υπονομεύσουν την δημοκρατική ομαλότητα και την κοινωνική σταθερότητα δέχεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από συνεργάτες και συμβούλους του όπως αναφέρουν πληροφορίες του Periodista.gr.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, σύμβουλοι του πρωθυπουργού προτείνουν τη χρησιμοποίηση του μοντέλου εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής ως πλατφόρμα για την αντιμετώπιση των λαϊκών κινητοποιήσεων και των κινημάτων αντίστασης και διαμαρτυρίας απέναντι στη μνημονιακή πολιτική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κυβέρνηση σχεδιάζει ήδη τη νομική φόρμουλα, το νομοθετικό πλαίσιο, για την αντιμετώπιση κοινωνικών κινημάτων αντίστασης και διαμαρτυρίας, όπως είναι αυτό στις Σκουριές. Συνταγματολόγοι και νομικοί του "κλίματος Βενιζέλου" φέρονται να είναι οι νομοπαρασκευαστές, τον πολιτικό σχεδιασμό έχει αναλάβει το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ με την προπαγανδιστική δουλειά θα επιφορτιστούν τα ΜΜΕ της διαπλοκής που θυμήθηκαν να διαδραματίσουν το ρόλο των... μπροστάρηδων του "αντιφασιστικού αγώνα",μόνο όταν η κυβέρνηση, η οποία μέχρι σήμερα σφύριζε αδιάφορα, πιέστηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δραστηριότητα της ναζιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή.
Αντικειμενικός σκοπός του σχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση με "στρατηγείο" το Μέγαρο Μαξίμου είναι η δραστική αντιμετώπιση των κινημάτων διαμαρτυρίας και αντίστασης στη νεοποικιακού χαρακτήρα πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας και κυρίως των πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς ως "εγκληματικών οργανώσεων" στη βάση σχετικού νομοθετικού πλαισίου, όπως περίπου συνέβη με τη Χρυσή Αυγή.

Όπως σχολίαζε σε ιδιωτική συζήτηση κορυφαίο και με μεγάλη εμπειρία πολιτικό στέλεχος της χώρας "Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής δεν έχει ως τελικό στόχο τη Χρυσή Αυγή, αλλά την Αριστερά. Τελικά, έστω και αν η ηγεσία της πληρώνει το τίμημα, η Χρυσή Αυγή έπαιξε τον ρόλο της".

Τελικός σκοπός της κυβέρνησης, του ντόπιου κατεστημένου και των υπερεθνικών πολιτικών και οικονομικών κέντρων δεν είναι άλλος από την ποινικοποίηση κάθε μορφής διαμαρτυρίας στην επιβαλλόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Ταυτόχρονα θα τεθούν στο στόχαστρο του κατεστημένου και των υπο διαμόρφωση αντιδημοκρατικών κρατικών δομών και οι πολιτικοί φορείς, οι οποίοι στηρίζουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις, είτε πρόκειται για τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε για το ΚΚΕ, είτε για όποιο άλλο κόμμα. 

Στηριζόμενο στο νομικό πλαίσιο που ετοιμάζεται, το κατεστημένο θα αποπειραθεί στο μέλλον να συνδέσει τους πολιτικούς φορείς και τις πολιτικές οργανώσεις που στηρίζουν τους λαϊκούς αγώνες, με τους υποτιθέμενους... εγκληματίες, με τις υποτιθέμενες "εγκληματικές οργανώσεις" που θα κατασκευάσει ο μνημονιακός μηχανισμός εξουσίας καθ' υπόδειξιν των κολοσσιαίων ιδιωτικών συμφερόντων και δεν είναι άλλοι από τους διαμαρτυρόμενους, από τους απεργούς, από όσους αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που σαρώνει τη χώρα.

Με όχημα τη "θεωρία των δύο άκρων" που αναπτύσσει με συνέπεια το πρωθυπουργικό επιτελείο και αναπαράγουν οι δορυφόροι του και αφού θα υπάρχει το προηγούμενο της εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής, οι εκφραστές της μνημονιακής εξουσίας και τα μιντιοκρατικά δεκανίκια τους, θα συμψηφίζουν την διαμαρτυρία και την αντίσταση στα σχέδια κυβέρνησης και ιδιωτικών συμφερόντων, με τη δραστηριότητα και το παράδειγμα της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας. Αν δεν καταφέρουν να εξουδετερώσουν την Αριστερά τότε
Ο λαός να προσέξει
Ενώ συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δραστηριότητα της ναζιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", πολιτικοί φίλοι του Αντώνη Σαμαρά, όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης και πρωθυπουργικοί σύμβουλοι, όπως οΧρύσανθος Λαζαρίδης επιλέγουν να δυναμιτίσουν το κλίμα στο πολιτικό σκηνικό.

Ο λόγος που η κυβέρνηση καταφεύγει στη στρατηγική της έντασης είναι προφανής: Το καταστροφικό για την ελληνική οικονομία και κοινωνία πρόγραμμα "δεν βγαίνει", μεγάλες επιχειρήσεις είτε κλείνουν, είτε εγκαταλείπουν τη χώρα μεταφέροντας την έδρα τους στο εξωτερικό, διαψεύδοντας έτσι το success story, οι ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΛΑΡΚΟ κλείνουν, απελευθερώνονται απολύσεις, έρχεται φόρος ακινήτων και αγροτεμαχίων και κυρίως έρχονται νέα μέτρα, νέο μνημόνιο.

Ταυτόχρονα και παράλληλα με την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελεί νίκη του λαϊκού και αντιφασιστικού κινήματος, η κυβέρνηση αναπτύσσει τη "θεωρία των δύο άκρων", συμψηφίζοντας την Αριστερά με την δραστηριότητα των ναζί. Πρώτος - και καθόλου τυχαία- το χορό έσυρε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος και alter ego του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης ο οποίος σχεδόν αμέσως μετά τη δολοφονία τουΠαύλου Φύσσα έσπευσε να τοποθετήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "εκτός συνταγματικού τόξου". Επρόκειτο για μία συνειδητή επιλογή από την πλευρά του Μαξίμου, που επιμένει στη γελοία και επικίνδυνη για τη δημοκρατική σταθερότητα "θεωρία των δύο άκρων". Οι δηλώσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη απομόνωσαν ακόμη πιο πολύ το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο, συν τοις άλλοις χρησιμοποίησε τη "θεωρία των δύο άκρων" ως άμυνα απέναντι στα σενάρια αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά από μεταβατικό πρωθυπουργό. Μάλιστα αυτά τα σενάρια αποτελούν αντικείμενο ευρύτατης συζήτησης στους κόλπους της Κεντροδεξιάς.

Η συνέχεια ανήκε στον Φαήλο Κρανιδιώτη, ο οποίος αποκάλυψε ότι "φυλλάει τις 'σφαίρες΄ του για τον αληθινό εχθρό", τον οποίο προσδιόρισε: Εχθρός της ετοιμόρροπης και επικίνδυνης κυβέρνησης, αλλά και της ολιγαρχίας της οποίας όργανο είναι η κυβέρνηση, δεν είναι άλλος από την Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι και η δήθεν "αντισυστημική" Χρυσή Αυγή έχει τον ίδιο εχθρό με τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Το εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα του Φαήλου Κρανιδιώτη αντανακλά την κεντρική στρατηγική επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου. Το πρωθυπουργικό επιτελείο, η κεφαλή δηλαδή μιας κυβέρνησης με μηδενική λαϊκή και κοινωνική νομιμοποίηση, μην έχοντας καμία δυνατότητα να παράγει πολιτική, γνωρίζοντας ότι οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό, μην έχοντας να προτείνει τίποτα στην ελληνική κοινωνία πέραν από την συνειδητή καταστροφή της χώρας, καταφεύγει στην υλοποίηση της "στρατηγικής της έντασης", η οποία λειτουργεί διχαστικά στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας, αποπροσανατολιστικά και τελικά υπονομεύει την ομαλότητα και τη δημοκρατική σταθερότητα.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ώριμος από εδώ και πέρα και να μην πέσει στην παγίδα που στήνει ο κυβερνητικός μηχανισμός εξουσίας παρέα με τα δομημένα συμφέροντα που προωθούν την πολιτική του μνημονίου, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την μετατροπή της Ελλάδας στην πρώτη Ειδική Οικονομική Ζώνη, σε ένα αληθινό εργασιακό κάτεργο. Ο λαός επίσης πρέπει να αντιμετωπίσει τις προβοκατόρικες ενέργειες που ετοιμάζουν σκοτεινοί παρακρατικοί μηχανισμοί από εδώ και στο εξής και να τις αντιμετωπίσει με αντικειμενικό σκοπό την ακύρωσή τους. Μόνο ο λαός μπορεί να αποτρέψει την υλοποίηση των βρώμικων σχεδίων της κυβερνητικής κλίκας. Μόνο ο λαός μπορεί να εγγυηθεί την ομαλότητα και τη Δημοκρατική σταθερότητα.

Χουντα ειναι θα περασει.

Όλες οι τυραννίες από ένα σημείο και πέρα κάπως έτσι ενεργούν, το δυστύχημα θα είναι βέβαια να πιστεύουν πραγματικά, ότι προασπίζονται τη δημοκρατία, στο τέλος όμως θα ανταμειφθούν όπως όλοι οι διαχρονικοί όμοιοί τους.


Επιμέλεια: www.logiosermis.net
Με πληροφορίες απο periodista και infognomonpolitics

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top