Select Menu


Να υποβαθμίσει – με αφοπλιστικά κυνικό τρόπο – τις έντονες διαμαρτυρίες της Γαλλίας για το σκάνδαλο υποκλοπών γάλλων πολιτών από την NSA επιχείρησε την Δευτέρα ο Λευκός Οίκος, απαντώντας στην οργισμένη γαλλική κυβέρνηση ότι «όλες οι χώρες κάνουν παρακολουθήσεις»!

«Εχουμε καταστήσει σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκεντρώνουν από το εξωτερικό πληροφορίες κατά τον ίδιο τρόπο με όλες τις χώρες», δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Κέιτλιν Χέιντεν.

«Οπως δήλωσε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο Πρόεδρος (Μπαράκ Ομπάμα) αρχίσαμε να επανεξετάζουμε τον τρόπο με τον οποίο συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες ώστε να μπορέσουμε να εξισορροπήσουμε τις δικαιολογημένες ανησυχίες των συμπολιτών και των συμμάχων μας για την ασφάλειά τους και τις ανησυχίες που συμμερίζονται όλοι οι άνθρωποι όσον αφορά το θέμα της (προστασίας της) ιδιωτικής ζωής τους», πρόσθεσε η Χέιντεν.


Η εφημερίδα Le Monde αποκάλυψε τη Δευτέρα στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) κατέγραφε τεράστιο αριθμό τηλεφωνικών επικοινωνιών γάλλων πολιτών. «Σοκαρισμένος» δήλωσε ο γάλλος Πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς κάλεσε για εξηγήσεις τον αμερικανό πρεσβευτή στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν, οι οποίες προέρχονται από τα στοιχεία του πρώην συνεργάτη της NSA Εντουαρντ Σνόουντεν, μόνο σε διάστημα 30 ημερών – από τις 10 Δεκεμβρίου 2012 και τις 8 Ιανουαρίου 2013 – η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ κατέγραψε 70,3 εκατομμύρια δεδομένα τηλεφωνικών επικοινωνιών γάλλων πολιτών!

Το θέμα αναμένεται να τεθεί την Τρίτη από τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς στον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, στη συνάντηση που θα έχουν στο Κε ντ’ Ορσέ πριν από τη σύνοδο των Φίλων της Συρίας στο Λονδίνο.

kartesios

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top