Select Menu


RIYADH, Σαουδική Αραβία 18 Οκτωβρίου (Associated Press)

H Σαουδική Αραβία απορρίπτει την έδρα της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και λέει το 15μελές σώμα είναι ανίκανο για την επίλυση των συγκρούσεων ανά την υφήλιο.

Η κίνηση αυτή ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά την επιλογή του βασιλείου  για μία από τις 10 μη μόνιμες θέσεις του Συμβουλίου.

Σε μια δήλωση του  την Παρασκευή από τον επίσημο Πρακτορείο Ειδήσεων της  Σαουδικής Αραβίας, το υπουργείο εξωτερικών  της Σαουδικής Αραβίας  αναφέρει ότι το Συμβούλιο έχει αποτύχει στην εκτέλεση των καθηκόντων του ως  προς τη Συρία.Δηλώνει επίσης ότι  αυτή η υποτιθέμενη αποτυχία επέτρεψε  στο καθεστώς του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ να διαπράξει  τις δολοφονίες ενάντια στον λαό του , ακόμα και  με  χρήση χημικών  όπλων, χωρίς να αντιμετωπίζει καμμία  αποτροπή ή τιμωρία.

Το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι το Συμβούλιο δεν ήταν σε θέση να επιλύσει την  ισραηλινο-παλαιστινιακή διαμάχη κατά τις τελευταίες δεκαετίες και έχει αποτύχει να μετατρέψει τη Μέση Ανατολή σε μια ζώνη ελεύθερη από όπλα μαζικής καταστροφής.

Πηγή: en.ria.ru

Η κίνηση αυτή της Σαουδικής Αραβίας σηματοδοτεί την αρχή μονομερών ενεργειών εκ μέρους της κατά της Συρίας.

Είναι προφανές ότι οι Σαουδάραβες δεν θα ήθελαν να δεσμεύονται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ως μέλη του μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015
Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι είναι έτοιμοι να κάνουν ώστε να αξίζει να ρισκάρουν την κυλιόμενη προεδρία τους τον Ιούλιο του 2014.

Πρόκειται να αποστείλουν επίσημα στρατευματα ή όπλα  τους στη Συρία;
Σκοπεύουν  να συμμαχήσουν με το Ισραήλ ή την Ιορδανία ενάντια στη Συρία;

Η Σαουδική Αραβία δεν έχει κοινά σύνορα με την Συρία και δεν διατρέχει κίνδυνο για στρατιωτικά αντίποινα για οποιαδήποτε κίνηση της.

Εκτός βέβαια αν ξεσπάσουν ξαφνικά ταραχές στην Ιορδανία...

Son Ofeon

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top