Select Menu


Με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ο Νίκος Χριστοδουλάκης, υπουργός Οικονομικών στην τελευταία κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού, παραδέχθηκε ότι το 1999 η κυβέρνηση μαγείρεψε τα οικονομικά στοιχεία για να μπει η Ελλάδα στην ΟΝΕ.

«Ναι, τα μαγειρέψαμε»

Σε συνέντευξή του στο «Spiegel On Line», την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι «η Ελλάδα δεν μαγείρεψε τα δημοσιονομικά στοιχεία της περισσότερο από όλες τις υπόλοιπες χώρες που υιοθέτησαν το ευρώ. Χωρίς τη δημιουργική λογιστική και την ελαστικοποίηση των κριτηρίων σύγκλισης, μόνο η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο θα πληρούσαν τους όρους ένταξης στην Ευρωζώνη.



Για τα τωρινά χάλια της Ελλάδας φταίει μόνο η κυβέρνηση Καραμανλή».

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ομολογήσει κάποιος ότι χρησιμοποίησε πλάγιους τρόπους να πετύχει ένα στόχο. Αυτόν που χρησιμοποίησε όμως ο Νίκος Χριστοδουλάκης ήταν μάλλον... πονηρός. Είπε: «Κάναμε ό,τι έκαναν όλοι και μάλιστα εν γνώσει τους...».

Ελευθεροτυπία

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top