Select Menu

Το κείμενο της Athens Voice που κυκλοφόρησε κατά κόρον τις τελευταίες μέρες στα social media είναι, λίγο πολύ, γνωστό σε όλους μας και σχολιασμένο, λίγο πολύ, από όλους μας επίσης. Αφού, λοιπόν, όπως λέει και η περιγραφή του μπλογκ μας, όλης της γης οι κολασμένοι γκρινιάζουν επί παντός επιστητού, είπα να εμφανιστώ κι εγώ - της Μέσης Γης ο κολασμένος - για να προσθέσω στη μπλογκόσφαιρα ακόμα ένα τέτοιο σχόλιο πάνω στο συγκεκριμένο 10λογο προσπαθώντας να διατηρήσω στο ακέραιο το πνεύμα και το μεράκι της συντάκτριας. Πάμε λοιπόν:

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ

1. Κάνοντας αστειάκια και ειρωνικά σχόλια όχι για όσα λέει, αλλά για την εμφάνιση της κόρης του Μιχαλολιάκου αποδεικνύεις ότι έχεις τα ίδια μυαλά με αυτήν.
Εδώ η συντάκτρια, με άριστη χρήση των μυαλών της, προφανώς μας προϊδεάζει για το τί προκειται να ακολουθήσει στα επόμενα 9 σημεία, ώστε να μην πηδηχτούμε από το κοντινότερο παράθυρο.

2. Φωνάζοντας στην αντιφασιστική κατά της βίας διαδήλωση «ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες τους κρεμά» και «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες» αν δεν το έχεις καταλάβει παρουσιάζεις ίδιο σουρεάλ θέαμα με αυτό που παρουσιάζει ο Μιχαλολιάκος όταν μιλάει κατά της «κατοχικής κυβέρνησης» χαιρετώντας ναζιστικά.
Ποτέ δε μου άρεσαν αυτά τα συνθήματα που προειδοποιούν τους φασίστες για όσα πρόκειται να πάθουν. Μπορεί να προετοιμαστούν κατάλληλα. Ρε, συντρόφια κρατήστε και κάτι κρυφό. Κατά τα άλλα, συνθήματα όπως "ΠΑΟΚ κι ας μη γαμήσω ποτέ" που φωνάζουμε με την I Willi Am είναι όντως σουρεάλ, αφού λατρεύουμε το σεξ.

3. Φωνάζοντας στη διαδήλωση της ΑΔΕΔΥ έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το σύνθημα «Κυριάκο Μητσοτάκη κάνε ένα καλό, άνοιξ’ το παράθυρο και πέσε στον γκρεμό» δεν είσαι ο δημοκράτης πολίτης που υποψιάζεσαι.
Εδώ έχει δίκιο η συντάκτρια. Δεν είσαι ο δημοκράτης πολίτης που υποψιάζεσαι. Είσαι ο δημοκράτης πολίτης που υποψιάζεσαι με το γαμάτο σύνθημα. Επίσης, δείχνεις ότι γνωρίζεις πολύ καλά κατά πού βλέπει το παράθυρο του κ. Μητσοτάκη.

4. Όταν πετάς γιαούρτι στον Πεταλωτή και στέλνεις στο νοσοκομείο τον Κωστή Χατζηδάκη είσαι το ίδιο φασίστας με τον Χρυσαυγίτη που κυνηγάει και μαχαιρώνει μετανάστες. Στον έναν δεν αρέσει η φυλή του άλλου, σε σένα δεν αρέσει η ιδιότητα του άλλου.
Μετά το συγκεκριμένο point της συντάκτριας τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής παρέδωσαν τα μαχαίρια και τα όπλα και εξοπλίστηκαν με γιαούρτια και ομπρέλες.

5. Όταν καις ζωντανούς τους εργαζόμενους της Marfin επειδή «δούλευαν ενώ είχε κηρυχθεί απεργία» είσαι το ίδιο εγκληματίας, άρρωστος, φασίστας με αυτόν που δολοφονεί τον Παύλο Φύσσα
Τώρα τί να πω; 41 μήνες μετά και το παραμυθάκι της Marfin παίζει ακόμα. Παραπέμπω τη συντάκτρια στο κείμενο που έγραψα τον Ιούλιο Marfin, 39 μήνες μετά.

6. Αν ανέχεσαι, προκαλείς, πυροδοτείς πράξεις κόκκινης βίας να περιμένεις την ίδια ένταση στην μαύρη.
Καταγγέλω το ρατσιστικό σχόλιο κατά της μαύρης ιερόδουλης που προκαλεί και πυροδοτεί πράξεις βίας εναντίον της.

7. Όταν καλείς να λιντσάρουν τον Πάχτα υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να λιντσάρουν κι εσένα. -Αυτό αποδείχτηκε και στην πράξη.
Άμα καλέσουμε όλοι μαζί να λιντσάρουν τη συντάκτρια, πόσες πιθανότητες έχουμε να λιντσάρουν κι όλους εμάς; Απάντηση: Καμία. Πάνο, αυτό για σένα. Μην κάνεις ποτέ κάτι μόνος σου.

8. Όταν λες «βία είναι τα μνημόνια» να περιμένεις έκρηξη της πραγματικής βίας.
Άμα πω "βία είναι να διαβάζω το δεκάλογο μιας απολιτίκ Κάρι Μπράντσο" τί πρέπει να περιμένω; Ολοκαύτωμα;

9. Αν πιστεύεις ότι η δική σου βία είναι δικαιολογημένη γιατί είναι «δίκαιη οργή», να θυμάσαι ότι το ίδιο πιστεύει και ο χρυσαυγίτης για τη δική του βία.
Καλά ο χρυσαυγίτης πιστεύει και ότι η Γη είναι επίπεδη. Η βία μου ΕΙΝΑΙ ¨δίκαιη οργή", ενώ ο χρυσαυγίτης είναι απλά...χρυσαυγίτης.

10. Όταν κάνεις κοροϊδευτικά σχολιάκια για τα κιλά του Πάγκαλου και τον τόνο της φωνής του Άδωνι Γεωργιάδη τα σχόλια αυτά, αν σου διαφεύγει, είναι ρατσιστικά.
Ναι, το κάνω και το παραδέχομαι, γιατί ποτέ κανείς δεν έχει αναφέρει πόσο κουκλί ζωγραφιστό είναι To Skouliki Tom και μου έχει μείνει απωθημένο.
ΥΓ: Είναι κωμικό να λες την Μέρκελ ναζί όταν εκείνη ζει σε μία χώρα που το ναζιστικό κόμμα είναι εκτός νόμου κι εσύ σε μία άλλη, που οι πολίτες δίνουν στις δημοσκοπήσεις στη Χ.Α (μετά από όλα όσα έχουν γίνει) 6,8% και εξακολουθούν να τη βγάζουν τρίτο κόμμα μετά τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖA.
Εδώ η συντάκτρια κλείνει μαγικά, σχεδόν ποιητικά, χωρίς να καταλαβαίνει ότι κείμενα σαν το δικό της έφτασαν τη ΧΑ εκεί που βρίσκεται και συνεχίζουν να το κάνουν ακόμα και σήμερα. Σε κάθε περίπτωση τα χιλιάδες κλικ που ζητιάνεψε τα πήρε. Win-win situation, που λένε και στο χωριό της. (εννοείται ότι δεν παραθέτω link με το κείμενο για να μην πάρει ούτε ένα κλικ παραπάνω)

by To Skouliki Tom

(O τίτλος της ανάρτησης είναι εντελώς συμπτωματικός κι ουδεμία σχέση έχει με την συντάκτρια του δεκάλογου. ΝΟΤ.)

(Σχόλιο από την I Willi Am: Η συντάκτρια έχει βάλει την ταμπέλα του 'φασίστα' σε ανθρώπους που απλά είναι 'αγενείς', που απλά είναι 'απληροφόρητοι' ή απλά είναι 'ανεύθυνοι'. Tο πρόβλημα του άρθρου είναι ότι η συντάκτρια μπερδεύει την ιδεολογία με τη συμπεριφορά και συγκεκριμένα την ιδεολογία της βίας με τη συμπεριφορά του ηλίθιου, του γάιδαρου και του μειωμένης αντίληψης πολίτη. Δεν ξέρω αν γράφεται κατ' εντολή ή απλά η συντάκτρια δεν καταλαβαίνει τί κάνει, αλλά είναι απλά ένα κακό άρθρο. Όταν το εξηγήσεις στον αναγνώστη καταλαβαίνει κιόλας ότι η ευθύνη αυτού που γράφει στη φυλλάδα κι αυτού που ασκεί μια κριτική σε αυτό που γράφεται στη φυλλάδα είναι διαφορετικές. Και ο καθένας πρέπει να κρίνεται ανάλογα.)

ramnousia

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top