Select Menu


Η γέφυρα κατέρρευσε, ο κύριος Τατούλης ανέπαφος.

Παραθέτουμε αυτούσια την καταγγελία και τους συνδέσμους. Παραδόξως, αυτή η περίεργη υπόθεση όχι μόνον δεν είδε το φως της δημοσιότητας αλλά ο κύριος Τατούλης πρωταγωνιστεί εσχάτως λόγω των καλών σχέσεων του με την γερμανική κυβέρνηση, όπως τουλάχιστον ενημερωνόμαστε από δελτία τύπου.

Διαβάστε: Ο δρόμος Τρίπολης- Άστρους έχει εξελιχθεί σε καρκίνωμα που εξαπλώνεται και κατατρώγει ανεξέλεγκτα, χρόνο με το χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Κύριος εργολάβος, ο Βασίλης Τατούλης, αδερφός του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.  Με την ανάληψη των καθηκόντων του στην Περιφέρεια, ο Πέτρος Τατούλης αγνόησε όλες τις μελέτες και προτάσεις για την ασφαλή διάνοιξη ή επέμβαση στο δρόμο και ενστερνίστηκε την φαεινή ιδέα της κατασκευής του νέου δρόμου, που περιλαμβάνει το τμήμα Κουμπίλα-Λουλούδι.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα εγχείρημα ιδιαίτερης κατασκευαστικής δυσκολίας, αφού η περιοχή είναι κρημνώδης και δύσβατη και η χάραξη της γέφυρας Κουμπίλα-Λουλούδι έγινε σε πολύ
μεγάλο βάθος, σε χαράδρα απόκρημνη και δυσπρόσιτη.

Το έργο βγήκε σε δημοπρασία, έγιναν διάφορα ευτράπελα με τις ανάδοχες εταιρείες, δόθηκε αρχικά σε μια εταιρεία… για να καταλήξει σε μια άλλη, συγκεκριμένα στην TEΡNA A.E. δηλαδή στην θυγατρική της ΗΛΙΟΧΩΡΑ, και από εκεί με υπεργολαβία στον αδερφό του Πέτρο Τατούλη, τον Βασίλη Τατούλη, ιδιοκτήτη της ΚΑΣΤΑΤ…!

Το γεγονός αυτό έχει έρθει στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ, ως κραυγαλέα περίπτωση ασυμβίβαστου και παρανομίας! Έλεγαν συγκεκριμένα οι βουλευτές Αρκαδίας, Αργολίδας και Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αναρωτιόμαστε η εταιρεία ΗΛΙΟΧΩΡΑ του ομίλου ΤΕΡΝΑ είχε τόσο μεγάλη ανάγκη και ανέθεσε στην ΚΑΣΤΑΤ συμφερόντων της οικογένειας Τατούλη σχεδόν το μισό έργο; Δεν σας δημιουργούνται ερωτήματα ότι η ΤΕΡΝΑ, ένα χρόνο αργότερα, ανακηρύχθηκε ανάδοχος για τα απορρίμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου; Έχετε ερωτήματα για αυτές τις σχέσεις που πιθανόν υποκρύπτουν σχέσεις διαπλοκής;»

Το προϋπολογισθέν κόστος του έργου έχει ήδη φθάσει το αστρονομικό ποσό των 5.300.000ευρώ…

Η επιχείρηση της κατασκευής της εν λόγω γέφυρας, ανοίγματος 160 μέτρων, έκανε ιδιαίτερα υπερήφανο τον Πέτρο Τατούλη, ο οποίος δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του στις συχνές δημόσιες εμφανίσεις του -έναν ενθουσιασμό που τώρα τον εκθέτει ανεπανόρθωτα. Διότι, καθώς επέλεξαν την μέθοδος caro-ponte για το δύσκολο έργο της κατασκευής της γέφυρας -μια μέθοδο που, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν ενδείκνυται για ανάλογες κατασκευές- κατέληξαν να …καμαρώνουν  τη γέφυρα κατεστραμμένη, τον τεράστιο γερανό κατακρημνισμένο και το έργο τσακισμένο σαν χάρτινο παιχνιδάκι, στο βάθος της χαράδρας.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το γεγονός ότι όλα τα ΜΜΕ της Πελοποννήσου –πλην ενός ή δύο, “αδιαφόρησαν” για την είδηση. Εδώ και 2 εβδομάδες …σφυρίζουν αδιάφορα. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνουμε κάτι τέτοιο. Η διαπλοκή στους δημοσιογράφους και δημοσιογραφίσκους έχει αποκαλυφθεί και σε άλλες περιπτώσεις, το ίδιο κραυγαλέες. Κι εκείνες τις “έκαναν γαργάρα”.

Περιέργως, τα ΜΜΕ της Αρκαδίας σιωπούν όταν πρόκειται να θιγούν τα συμφέροντα των αιρετών.

Εν προκειμένω το ίδιο έκαναν τα ΜΜΕ σε όλη την Πελοπόννησο. Γνωρίζουμε πως ο Πέτρος Τατούλης, έχει ‘’ιδιαίτερο’’τρόπο να ελέγχει τα ΜΜΕ και δεν είναι μόνο η …ρητορική του δεινότηταπου τον κρατάει στο απυρόβλητο. Οι επιλογές των “φίλων”του, τον κρατούν γερά εκεί που είναι…αλλά για πόσο ακόμα;

Η γέφυρα Κουμπίλα-Λουλούδι που γκρεμίστηκε, ουσιαστικά συμπαρέσυρε και τον Τατούλη -και τον κάθε “Τατούλη”. Θα πρέπει όμως να κινηθούν άμεσα οι αρμόδιες αρχές για την απόδοση ευθυνών. Τα 5.3 εκατομμύρια ευρώ του έργου είναι ποσό που εφ’ όσον προκύψουν ευθύνες διασπάθισης, αυτές θα είναι κακουργηματικές. Κι ας βγαίνει η κυρία Νικολάκου να μας λέει το “ποίημά” της κάθε φορά. Ελπίζουμε ο Εισαγγελέας να αναλάβει δράση άμεσα.

Άραγε τί θα πράξει οκ. Αγγελάκας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας; Η θέση του τον υποχρεώνει να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις!

Κίνηση Ελευθέρων Αρκάδων
“Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία”

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι:
-Άρθρο της εφημερίδας “Ενημέρωση Πελοποννήσου”, 07.09.2013
-Άρθρα της αργολικής εφημερίδας “Σήμερα”: 06/0907/09, 14/09 και βίντεο: 05/0907/09

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top