Select Menu

του Δημήτρη Στεργιούλη*

Γι΄αυτό μας πήρε ο διάβολος και μας σήκωσε. Αλήθεια σε ευνομούμενη και χρηστώς διοικούμενη Πολιτεία ζούμε εδώ και αρκετά χρόνια ή σε κράτος που προσμοιάζει με το παλάτι του Οδυσσέα επί εποχής μνηστήρων; Άλλως πως δεν εξηγείται πώς διασκορπίστηκε τόσος πακτωλός χρημάτων που εισέρρευσε την Πατρίδα μας από τα μέσα της δεκαετίας του 85 ίσαμε σήμερα χωρίς να αλλάξει μορφή ο τόπος μας και μοίρα ο λαός μας.

Απαριθμώ λοιπόν;

Πακέτο Ντελόρ Ι
Πακέτο Ντελόρ ΙΙ
Πακέτο Ντελόροι ΙΙΙ
Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα
Πακέτο Πρόντι 1
Πακέτο Πρόντι ΙΙ
Αν θυμάμαι καλά και Πακέτο Πρόντι ΙΙΙ

Άραγε τα χρήματα που αντιπροσωπεύουν τα ανωτέρω πακέτα σε πόσα δις ΕΥΡΩ ανέρχονται ; Κύριος οίδεν.

Αν σκεφθεί κανείς το ύψος των χρηματικών εισροών στην Πατρίδα μας και την οικονομική κρίση που βιώνει ο λαός μας σήμερα μένει ενεός. Είναι ένα φαινόμενο δυσεξήγητο και ως οικονομικό πρόβλημα δυσεπίλυτο για τα μεγάλα λαϊκά στρώματα , βέβαια, γιατί οι ειδήμονες και οι επιτήδειοι λεηλάτες των χρημάτων του κρατικού κορβανά , γνωρίζουν πολύ καλά , γιατί η χώρα μας έφτασε στη σημερινή της κατάντια.

Και καλά αυτοί οι επιτήδειοι και οι ειδήμονες στην εκμετάλλευση του ιδρώτα του λαού μας. Εκείνοι όμως που τάχθηκαν από το λαό μας ως πιστοί οικονόμοι, φύλακες και διαχειριστές του κρατικού θησαυροφυλακίου τι έκαναν ; Σίγουρα ανήγαγαν σε οικονομικό δόγμα « Το πάρτε διαβόλοι βάγια» ;
Ίσως αυτός ο χαρακτηρισμός της οικονομικής πολιτικής- αναφέρομαι στην οικονομική πολιτική της τελευταίας τριακονταετίας – θεωρηθεί υπερβολικός και σπεύσετε να ρίψετε εναντίον μου τον λίθον του αναθέματος.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να καταβάλλω προσπάθεια για να εδραιώσω το χαρακτηρισμό μου. Επιγραμματικά αναφέρω τον εσμό των «επιτήδειων ευγενών απατεώνων , που άλλοι κυκλοφορούσαν ως ντίλερς προώθησης και εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων σε βάρος της πατρίδας μας, άλλοι ως μεσάζοντες, έτεροι ως μιζαδόροι, αρκετοί ως εκμαυλιστές συνειδήσεων, ουκ ολίγοι ως χρηματιστηριακοί σπεκουλάντες, άλλοι ως τοκογλύφοι αισχίστου είδους, άλλοι ως λαθρέμποροι , ευάριθμοι ως ελεεινοί κομματάρχες, άλλοι πάλι ως ανάλγητοι έμποροι ελπίδας στους άνεργους νέους, άλλοι ως στυγνοί εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου και της ανθρώπινης δυστυχίας.

‘Ολοι τους , ως όρνεα σαρκοβόρα , επέπεσαν στο σώμα της Πατρίδας μας, χωρίς ο λαός μας να τους λιθοβολήσει , απομύζησαν ό,τι μπορούσαν να απομυζήσουν μέχρι που την κατάντησαν σκέλεθρο.
Βεβαίως μεγάλη ευθύνη, εν προκειμένω , έχουν, άλλος πολύ άλλος λίγο, και όσοι κυβέρνησαν αυτό τον τόπο την τελευταία τριακονταετία. Ένιοι , οσάκις ο λαός μας τους εμπιστευόταν την διακυβέρνηση του τόπου μας , θεωρούσαν την Πατρίδα μας ως τιμάριό τους με ό, τι επιπτώσεις είχε αυτή η αντίληψή τους «εις το χρηστώς διακυβερνάν».

Διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου μας και τη μοίρα μας με τρόπο που επέτρεψε στις παντοειδείς συνομοταξίες των τρωκτικών, τις οποίες προανέφερα , χωρίς βέβαια να εξαντλήσω το ρεπερτόριό τους, να βρουν έδαφος πρόσφορο για να αναπτύξουν την άνομη δραστηριότητά τους.

Υπήρξαν δε και περιπτώσεις που μερικοί θεωρούσαν εαυτούς ανέκκλητους οικονόμους της εμπιστοσύνης του λαού μας, με φυσικό επακόλουθο την έπαρση και την οίηση , δηλαδή ό, τι χειρότερο για έναν πολιτικό, γιατί το δίδυμο «έπαρση-οίηση» καθορίζει , για τους ειδήμονες του είδους, τις συντεταγμένες του πεδίου εκδούλευσης του επηρμένου και οιηματία πολιτικού. Στο πεδίο αυτό συνωθούνται οι αυλοκόλακες και οι σφουγγοκoλάριοι και εντός αυτού του πεδίου, κατά κύριο και πρώτιστο λόγο , σχηματίζονται τα «περιβάλλοντα» , τα οποία ευτελίζουν , ξευτελίζουν και τελικά «θάβουν» πολιτικά τα αφεντικά τους.

Και ασφαλώς και υπήρξαν και υπάρχουν πολιτικές προσωπικότητες που αποτελούν το σέμνωμα του τόπου μας. Ευχής έργο να αποτελέσουν τη ζύμη για την αναγέννηση της πολιτικής ζωής της Πατρίδας μας.-

*O Δημήτρης Στεργιούλης είναι Επίτιμος Διευθυντή 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου «ΕΤΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

tonoikaipnevmata

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top