Select Menu

«Η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ δεν θα έπρεπε να είχε επιτραπεί» ανέφερε εμφαντικά σε προεκλογική της ομιλία στην πόλη Ρέντσμπούργκ η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στρέφοντας τα βέλη της για την είσοδο της χώρας μας στο ενιαίο νόμισμα στον προκάτοχό της Γκέρχαρντ Σρέντερ, επικεφαλή του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος

Η κ. Μέρκελ υποστήριξε ότι η ένταξη της χώρας μας στο ευρώ, αποτέλεσε την αιτία των προβλημάτων που ξέσπασαν στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος. «Ο καγκελάριος Σρέντερ δέχθηκε την Ελλάδα (στο ευρώ) και αποδυνάμωσε το Σύμφωνο Σταθερότητας. Και οι δύο αποφάσεις ήταν θεμελιωδώς λανθασμένες και μια από τις αφετηρίες για τα σημερινά μας προβλήματα» τόνισε.

«Το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα. Για το λόγο αυτό έχουμε επιδείξει αλληλεγγύη, αλλά η αλληλεγγύη πάντα συνδέεται με την ευθύνη για μεταρρυθμίσεις στις χώρες που βιώνουν την αλληλεγγύη μας» σημείωσε

Ανάλογη δήλωση για την Ελλάδα έχει κάνει και ο ηγέτης του SPD (σοσιαλδημοκράτες - το κόμμα του Σρέντερ)  Zίγκμαρ Γκάμπριελ, ενώ το κόμμα Εναλλακτική Γερμανία που υποστηρίζει τη διάλυση τη διάλυση της ευρωζώνης, αποκτά ιδιαίτερη δυναμική στα πλαίσια των εκλογών της 22 Σεπτεμβρίου, απειλώντας με την πιθανολογούμενη είσοδό του στη Γερμανική Βουλή να τινάξει στον αέρα ολόκληρο στ σαθρό οικοδόμημα του ευρώ.

Η κα Μέρκελ όπως και ο κ. Γκάμπριελ, δε μας εξηγούν γιατί  αφού ήταν λάθος η ένταξη της Ελλάδος στο ευρώ, επιμένουν στο ίδιο λάθος, παρ' όλα τα ολοφάνερα καταστροφικά μηνύματα που συνοδεύουν την παραμονή της χώρας μας, όπως και των άλλων νοτιοευρωπαϊκών χωρών, στη μέγγενη του ευρώ.

drachmi5.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top