Select Menu

Ειδικός σύμβουλος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τσέινι για τη Μέση Ανατολή, το 1996, με άρθρο του (Crambling States) υποστηρίζει ότι τα κράτη της Μέσης Ανατολής είναι τεχνητά, με την έννοια ότι απαρτίζονται από θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες, και πως  συμφέρει -τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για τη δική τους ασφάλεια- να τεμαχιστούν.

Έρχεται λοιπόν ο Μπους, μετά το 2001, να εφαρμόσει αυτήν την πολιτική στο Ιράκ. Το ορόσημο αλλαγής της Μέσης Ανατολής λοιπόν ήταν το 2003 (όχι το 2011 με την Αραβική Άνοιξη). Τότε καμιά αραβική κυβέρνηση δεν έφερε αντίρρηση στην αμερικανή εισβολή στο Ιράκ! Τότε ήταν που ξεσηκώθηκε ο λαός και είπε: μια στιγμή, εδώ είστε όλοι προδότες και θα πρέπει να βγάλουμε κυβερνήσεις που θα ενδιαφέρονται για τα αραβικά και όχι για τα αμερικανικά συμφέροντα.

Κι έτσι ξεκίνησε η λεγόμενη Αραβική Άνοιξη στην Αίγυπτο. Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό το γεγονός ότι μία ομάδα Αιγύπτιων ακτιβιστών επισκέφτηκε τη Σερβία και έμαθε από τους Σέρβους πώς να κάνουν αναίμακτες διαδηλώσεις για να ανατρέψουν την κυβέρνηση, όπως εκείνοι έκαναν με τον Μιλόσεβιτς. Γύρισαν λοιπόν στην Αίγυπτο και εφάρμοσαν αυτήν την τακτική, η οποία τάσσεται κατά της ένοπλης αντιπαράθεσης: Όποιος έμπαινε στους κόλπους της διαδήλωσης με όπλα, τον έπιαναν και τον έδερναν, ώστε η αυτή να έχει διάρκεια και κυρίως τη διεθνή στήριξη. Αυτό δεν έγινε στη Συρία, όπου με την πρώτη αντίδραση του Άσαντ η αντιπολίτευση έβγαλε τα όπλα και άρχισε να χτυπάει. Και εκεί έχασαν το παιχνίδι.

Αναδημοσιεύουμε λοιπόν παρακάτω, ένα άρθρο απο το αρχείο μας που πιστεύουμε είναι πιο επίκαιρο απο ποτέ...

Καλώς ήλθατε στον Νέο χαρτη της Μέσης Ανατολής!
Ιστολόγιο: Βahrein Views
Mετάφραση: Πύρινος Λόγιος

"Υπάρχουν δύο τρόποι για να κατακτήσει και να υποδουλώσει κάποιος ένα έθνος, ο ένας είναι το ξίφος, και ο άλλος είναι από το χρέος"

Καλώς ήλθατε στο Νέο Χάρτη της Μέσης Ανατολής!Είναι κουραστικό να το επαναλαμβάνουμε αυτό ξανά και ξανά. Αλλά μέσα από την εμπειρία μας και μέσα από ότι την ευκαιρία που είχαμε να μελετήσουμε τον τρόπο που ο κόσμος λειτουργεί και λαμβάνοντας όλες τις παραμέτρους υπόψη, όλα οδηγούν σε αυτό.

Ο όρος «Νέα Μέση Ανατολή» εισήχθη στον κόσμο για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2006 στο Τελ Αβίβ απο την Αμερικανίδα (τότε) Υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις (που της πιστώθηκε η επινόηση του όρου από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης), σε αντικατάσταση του παλαιότερου και πιο επιβλητικού όρου, που ήταν ο γνωστός "ευρύτερη Μέση Ανατολή". Όμως, πολλά χρόνια πρίν απο αυτό, πρίν δηλαδή τον αναφέρει η τέως επικεφαλής του Στέιτ Ντηπάρτμεντ στην καρδιά του εβραϊσμού, αυτό είχε ήδη προγραμματιστεί και χαραχθεί ως σχέδιο. Tο NDI (Διεθνές Δημοκρατικό Ινστιτούτο), το οποίο και ελέγχεται πλήρως απο τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ, είχε ήδη κάνει μεταστροφή απο τον "Αραβικό Χειμώνα" στη νέα "Αραβική Άνοιξη"!

Πώς; Μα φυσικά μέσω των πρεσβειών τους, μέσω της "Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών" τους, τα πανεπιστήμιά τους, τα προγράμματα υποτροφιών τους και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Ο Λέσλυ Καμπελ είχε πεί κάποτε οτι "Μετά από 16 χρόνια που εργάζομαι στον τομέα της προόδου της Δημοκρατίας, απο τους 14 που οδηγούν τη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική και που αποτελεί "διαίρεση" του Εθνικού Δημοκρατικού Ινστιτούτου (NDI), η εμπειρία μου μου δίδαξε ότι οι πολίτες του αραβικού κόσμου είναι πλέον σε θέση να επιλέξουν τους ηγέτες τους..."

Το μόνο που μπορώ να πώ είναι οτι δεν εκπλήσσομαι καθόλου που ο Λέσλυ κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό, μιας και επειδή βλέπω οτι είχε ΗΔΗ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ..."ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ" τη Δημοκρατία στη περιοχή τα τελευταία 16 χρόνια! Είμαι σωστός στο συμπέρασμά μου; Για εξετάστε το κι εσείς, αν ξέρετε καλά τον τρόπο και θα δείτε.

Ο Λές (Λέσλυ) επίσης, κατάφερε να κάνει μια εμπεριστατωμένη "περίληψη" στο πόνημά του "Δημοκρατία της Μέσης Ανατολής", που μπορείτε να δείτε εδώ και συνεχίζει "Μια ολοκληρωμένη στρατηγική, θα πρέπει να ενσωματώνει επίσης ένα ρεαλιστικό χρονικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της πραγματικής δημοκρατίας, το οποίο είναι 20 με 25 χρόνια σε πολλές περιπτώσεις"

Νέος Χάρτης της Μέσης Ανατολής

Η (τέως) Υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις είχε δηλώσει σε συνέντευξη τύπου οτι "Αυτό που βλέπουμε εδώ (σε σχέση με την καταστροφή του Λιβάνου και τις ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο) κατά μία έννοια, είναι η αυξανόμενη τάση για μια "Αναγέννηση" μιας "Νέας Μέσης Ανατολής" και για ό,τι κάνουμε εμείς ως Ηνωμένες Πολιτείες, είναι να φροντίσουμε ώστε αυτή η αναγεννησιακή τάση να μην επιτρέψει να παραμείνει οτιδήποτε πεπαλαιωμένο υπήρχε στη παλια Μέση Ανατολή".

Ενας σχετικά "άγνωστος" χαρτης, ο οποίος βρισκόταν στην κατοχή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν, κυκλοφορούσε κατα καιρούς στις τοπικές κυβερνήσεις και στους στρατιωτικούς κύκλους απο τα μέσα του 2006! Εχει δε επίσης κατα καιρούς "διαρρεύσει" στο (τοπικό) κοινό, ίσως σε μια προσπάθεια να οικοδομηθεί μια κάποια συναίνεση και να προετοιμάσει σταδιακά το ευρύτερο κοινό για τις πιθανές, ίσως ακόμη και κατακλυσμικές, αλλαγές στη Μέση Ανατολή. Αυτός είναι ένας χάρτης που επανασχεδιάζει και αναδιαρθρώνει τη  Μέση Ανατολή, η οποία και θα αναγνωριστεί πλέον ως η "Νέα Μέση Ανατολή".

Αυτός είναι ο χάρτης, που απεικονίζει την επανασχεδιαζόμενη και αναδιαρθρωμένη "Νέα Μέση Ανατολή", η οποία και έχει αναγνωριστεί ως τέτοια απο όλους πλέον τους εμπλεκόμενους σε αυτό.

Συνηθίστε στην εικόνα αυτή, διότι τα παιδιά σας έτσι θα ξέρουν αύριο τη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό Κόσμο. Γιατί; Μα επειδή δεν θα μπορούμε πλέον να σηκωθούμε και να μιλήσουμε για τους εαυτούς μας, διότι είμασταν τόσο απασχολημένοι στο να πολεμάμε ο ένας τον άλλον, ξεχνώντας έτσι τον πραγματικό εχθρό! Και ασφαλώς και τον τρόπο που ο εχθρός μπήκε και βρίσκεται ήδη μέσα! Πέστε το όπως θέλετε, αλλά δυστυχώς το συμπέρασμα είναι οτι ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ΜΟΝΟ ο εαυτός μας.

Σήμερα στεκόμαστε (οι Αραβες) διαιρεμένοι, κομματιασμένοι και κοιτάμε να ρίξουμε το φταίξιμο αλλού γι΄αλλού. Ο συμβιβασμός αφήνεται σε εκείνους που ξεκίνησαν το χάσμα αυτό. Οι άνθρωποι δεν ανοίγουν τα μάτια τους ούτε κάν στην αλήθεια, γιατί ναί, η αλήθεια έχει γίνει ένα ψέμα και το ψέμα έχει γίνει η αλήθεια.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πρόσφατα στην ομιλία του στην Αμερικανοισραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Θεμάτων (AIPAC) οτι "Ο Θεός να σας ευλογεί. Ο Θεός να ευλογεί το λαό του Ισραήλ. Ο Θεός να ευλογεί τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής".

Και ναι, ο Θεός να τους ευλογεί πράγματι, όμως εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ να λέει οτι "Ο Θεός να ευλογεί εσάς, τη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική"...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top