Select Menu

«Δεν γνωρίζω με ποια κριτήρια ο ΣΥΡΙΖΑ και κόμματα της αντιπολίτευσης χωρίζουν τα Μέσα Ενημέρωσης σε αποδεκτά και μη. Η απόφαση να μην συμμετέχουν εκπρόσωποι τους στις εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης αποτελεί παράδειγμα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και προσπάθειας φίμωσης ενός τηλεοπτικού σταθμού».
Π. Καψής – υφυπουργός δημόσιας τηλεόρασης
Εδώ ταιριάζει απόλυτα η λαϊκή ρήση «εδώ που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι». Είναι σαν το ανέκδοτο στο οποίο κάποιος είχε σκοτώσει και τους δυο γονείς του και ζητάει την επιείκεια του δικαστηρίου .. γιατί έμεινε ορφανός.
Πραγματικά πρέπει να έχεις το θράσος χιλίων πιθήκων για να ζητάς απ’ τα κόμματα της αντιπολίτευσης να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους, αυτό το έκτρωμα που ονόμασαν δημόσια τηλεόραση και όταν δεν το κάνουν να τους αποδίδεις «αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και προσπάθειας φίμωσης ενός τηλεοπτικού σταθμού».
Αντί για δικό μας σχολιασμό παραθέτουμε την ανακοίνωση της "Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων προσωπικού επιχειρήσεων ραδιοφωνίας-τηλεόρασης" (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΨΗ
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 - 8 - 2013
Αντί διορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης να κουνούν το δάχτυλο προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού, κάνοντας τους μαθήματα αντιδημοκρατικότητας καλό είναι πρώτα να κοιτούν τα του οίκου τους.
Τη δημοκρατικότητα της η κυβέρνηση την έχει δείξει πάμπολες φορές το τελευταίο έτος. Με τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, τον αποκλεισμό της κοινωνίας από τα δημόσια αγαθά, την αποστέρηση βασικών δικαιωμάτων των πολιτών, το κουρέλιασμα των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών συμβάσεων και με τη συνεχή καταστολή και κατασυκοφάντηση όλων όσων υποφέρουν εξαιτίας των πολιτικών της.

Αυτή η δημοκρατικότητα έφτασε στο απόγειο της την 11η Ιουνίου όταν η κυβέρνηση αποτόλμησε να δώσει χρώμα στη δημοκρατία βάφοντας τα πάντα με μαύρο.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης επικαλείται την EBU προκειμένου να αντλήσει το ελάχιστο κύρος και τη νομιμοποίηση. Η ίδια EBU στήριξε και απένειμε τα εύσημα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ οι οποίοι επί 75 και πλέον ημερών συνεχίζουν να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον;

- Αλήθεια ξέρει η EBU ότι ο διορισμένος κ. υφυπουργός δεν τιμά ούτε τον τίτλο που του έχει απονείμει η κυβέρνηση; Για ποια ΔΗΜΟΣΙΑ ραδιοτηλεόραση μιλάει;

- Μπορεί να μας πει ο διορισμένος κ. υφυπουργός αν η Δ.Τ του μπορεί να αντέξει σε οποιαδήποτε στανταρ λειτουργίας μιας πραγματικής δημόσιας τηλεόρασης;

- Μπορεί ο διορισμένος κ. υφυπουργός να μας πει σε ποιες χώρες του κόσμου οι δημόσιες τηλεοράσεις υπάγονται στο υπουργείο οικονομικών και εκπέμπουν του υπουργείου τύπου;

- Μπορεί να μας πει σε ποια δημόσια τηλεόραση του κόσμου έχει καταγραφεί παρόμοιο όργιο παρανομιών, αδιαφάνειας και ρουσφετολογίας στη διαδικασία προσλήψεων, κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα προς όφελος των καναλαρχών;


Αυτή είναι η ιδέα που έχει ο διορισμένος κ. υφυπουργός για τη δημοκρατία και τη δημοκρατικότητα. Γι αυτό με περισσό θράσος νομίζει πως μπορεί να επιπλήττει σύσσωμη την αντιπολίτευση για την επιλογή της να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Έναν αγώνα για πραγματική ΔΗΜΟΣΙΑ Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, για ανεξάρτητη ενημέρωση, για Πολιτισμό, για την ίδια τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Loutraki One

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top