Select Menu

Eντείνονται οι ανησυχίες για τα υψηλά επίπεδα χρέους της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη

Σε έναν «κατεπείγοντα» λογιστικό έλεγχο του συνόλου του δημόσιου χρέους της προχωρά η Κίνα, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τα υψηλά επίπεδα χρέους της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

«Συμμορφούμενο προς ένα αίτημα το οποίο υποβλήθηκε προ ημερών από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το εθνικό Ελεγκτικό Συνέδριο θα οργανώσει στο σύνολο της χώρας έναν έλεγχο του δημόσιου χρέους», αναφέρει το Ελεγκτικό Συνέδριο σε μια λακωνική ανακοίνωσή του.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, ένα από τα όργανα της κεντρικής κυβέρνησης της Κίνας, διευθύνεται από τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία, το αίτημα για τον «κατεπείγοντα» έλεγχο αυτό υποβλήθηκε την Παρασκευή.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ανέστειλε όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες του προκειμένου να επικεντρωθεί στο έργο αυτό και τις προσεχείς ημέρες θα στείλει στελέχη του στις επαρχίες και στις πόλεις της χώρας, όπως ανέφερε η εφημερίδα, όργανο της κεντρικής επιτροπής του ΚΚ της Κίνας.

Εν μέσω επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην Κίνα, το επίπεδο του χρέους της θεωρείται ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια σοβαρή απειλή για την οικονομία, εάν δεν ληφθούν μέτρα για να ανασχεθεί η μεγέθυνσή του.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε εκτιμήσει πρόσφατα ότι το σύνολο των αξιογράφων που έχουν εκδοθεί από την κεντρική κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές ανέρχεται στο 45% του ΑΕΠ της Κίνας.

Πρώτο Θέμα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top