Select Menu

Και ενω η Wall Street Journal τον χαρακτηρίζει “τελειωμένο...                             

«Πριν από  χρόνια ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ένας Έλληνας δικηγόρος που έγινε μεγιστάνας ανέβαινε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το επενδυτικό του κεφάλαιο με 15 δισ ευρώ (19,2 δισ δολάρια) αποτέλεσμα μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις κεφαλαίου στον ιδιωτικό τομέα είχε μόλις «αρπάξει» την Olympic Air.

Ο Βγενόπουλος αντιμετωπίστηκε ως εθνικός ήρωας για την διάσωση του πολύπαθου εθνικού αερομεταφορέα της Ελλάδας- που γιορτάστηκε με μια μεγάλη βραδιά στο αεροδρόμιο της Αθήνας με την εμφάνιση των ακροβατών του Cirque du Soleil για τους καλεσμένους.

Σήμερα όμως ο κ. Βγενόπουλος έχει γίνει ένα σύμβολο των ελληνικών «ωδίνων» και του πόνου που υφίσταται η επιχειρηματική κοινότητα του τόπου.

Η Ολυμπιακή είναι σε λιπόθυμη κατάσταση μαζί με την οικονομία της Ελλάδας. Πιεζόμενη από τον ανταγωνισμό με την Aegean και την Ryanair η Ολυμπιακή πούλησε τα κερδοφόρα διεθνή «slots» της όπως του Λονδίνου,του Αμστερνταμ,των Βρυξελλων και πολλων αλλων και έχει μετατραπεί σε μια μικρη,εγχώρια αεροπορική εταιρία.                                                                                                
Σήμερα μεταφέρει κυρίως επιβάτες στα ελληνικά νησιά, σε δρομολόγια που επιδοτούνται από την ελληνική κυβέρνηση
.                                                                                                                             Και οι μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών της Ολυμπιακής από την ελληνική κυβέρνηση την πιέζουν ακόμα περισσότερο. 

Επιπλέον η κίνηση στις πτήσεις του εσωτερικού έχει σημειώσει πτώση κοντά στο 30% από το 2009 ενώ οι πτήσεις του εξωτερικού σημειώνουν μείωση κατά 13%, σύμφωνα με τον Ανδρέα Παπαθεοδώρου, αεροπορικό σύμβουλο.                                                                                        
Η Ολυμπιακή σήμερα μεταφέρει κατά ένα τρίτο λιγότερους επιβάτες από όταν ο κ. Βγενόπουλος την αγόρασε και έχει χάσει 19 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο μισό του περασμένου χρόνου.
Τώρα ο κ. Βγενόπουλος προσπαθεί να την πουλήσει στην Aegean στη μισή τιμή από ότι την αγόρασε αλλά δίνει μάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα αντιμονοπωλιακής πολιτικής.

Εαν η πώληση δεν προχωρήσει, αναμένεται να συρρικνωθεί περαιτέρω και να εκτελεί μόνο τα επιδοτούμενα δρομολόγια, λένε αναλυτές.   

Η Olympic Air ήταν το σύμβολο του κ. Βγενόπουλου στην προσπάθειά του να γίνει έστω και για μια μέρα Αριστοτέλης Ωνάσης..
Και κατεληξε να συμβολίζει την άνοδο και την πτώση της Ελλάδας.
(Στοιχεια απο: palo.gr)


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top