Select Menu


To Εuro Working Group και το ΔΣ του ESFS/ESM ενέκριναν την δόση των 2,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από την Τετάρτη 31 Ιουλίου και τοBloomberg γράφει ότι οι «Ελληνες κέρδισαν άλλο λίγο χρόνο».

Η έγκριση, γράφει ο συντάκτης έρχεται μετά την ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο των 22 αυστηρών προαπαιτούμενων που καθορίζουν οι πιστωτές.

«Η Ελλάδα θα λάβει και 1.800.000.000 δολάρια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ αναμένεται να ανακτήσει 2.000.000.000 ευρώ ως κέρδη από τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες για τα ελληνικά ομόλογα που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκιά τους», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Οσο για την έκθεση της Τρόικα για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, η οποία τελικά θα δημοσιοποιηθεί στη 1.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), αναμένεται να περιγράφει απολογιστικά το τι έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής και να επικεντρώνει στα προαπαιτούμενα για το διάστημα μέχρι και τον Οκτώβριο.

Ζητά την συμπλήρωση του αριθμού των 12.500 εργαζόμενων στο δημόσιο που θα μπουν σε κινητικότητα και απαιτεί από τις ελληνικές αρχές να δουν με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία τη συρρίκνωση των δομών του δημοσίου.

Πηγή :http://papaioannou-giannis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top