Select Menu

Έρχομός για να εισπράξουμε ΜΠΡΑΒΟ ή ΜΕΤΡΑ

Γράφει ο Κούρκουλος

Με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Ανάπτυξης θα συναντηθεί την Πέμπτη στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη στο κέντρο της πόλης, περιοδικό κλείσιμο των σταθμών του μετρό. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα, η πρόοδος του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος, καθώς και η ελληνογερμανική συνεργασία. Πέραν των συναντήσεων με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Σόιμπλε θα μιλήσει σε κοινή εκδήλωση του Ελλονογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα. Θέμα της ομιλίας του θα είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων, οι πηγές του Βερολίνου ανέφεραν ότι δεν πρόκειται να τεθεί από τον κ. Σόιμπλε και ότι θεωρούν ότι μάλλον δεν θα τεθεί και από την ελληνική πλευρά. «Το βλέμμα των Ελλήνων πρέπει να είναι στραμμένο στο μέλλον και όχι στο παρελθόν», διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές και σημείωσαν ότι ο λόγος που δεν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είναι μόνο το βεβαρυμμένο πρόγραμμα - άλλωστε είχε πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν συνάντηση του κ. Σόιμπλε με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο, εξήγησαν.
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Κλείνουν περιοδικά οι σταθμοί του μετρό

Τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες απαγορεύει για αύριο, Πέμπτη, η ελληνική αστυνομία.

Ειδικότερα, η Γ.Α.Δ.Α. εξέδωσε ανακοίνωση, κατά την οποία επιτάσσει την απαγόρευση των συγκεντρώσεων από τις 9:00 έως τις 20:00 στην περιοχή, η οποία οριοθετείται από τις εξής οδούς:
Β. Αμαλίας (από τη συμβολή της με την Β. Όλγας) - αριστερά Σουρή - συνέχεια Ναυάρχου Νικοδήμου – δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - συνέχεια Αμερικής - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ - αριστερά Μαρασλή - δεξιά Δεινοκράτους - αριστερά Αριστοδήμου - δεξιά Αθηναίων Εφήβων - συνέχεια Κόνιαρη - δεξιά Τσόχα - αριστερά Σούτσου Δ. - συνέχεια Πανόρμου - αριστερά Κηφισίας - δεξιά Κατεχάκη - αριστερά Καπετάν Χρονά - δεξιά Βλαχάκη - δεξιά Μεσογείων - αριστερά Μιχαλακοπούλου - αριστερά Διονυσίου Αιγινίτου - δεξιά Ποταμιανού Ηλία - συνέχεια Ίωνος Δραγούμη - αριστερά Β. Αλεξάνδρου - δεξιά Ευφρονίου - αριστερά Σπ. Μερκούρη - δεξιά Ευτυχίδου - Πλατεία Πλαστήρα - δεξιά Αρχιμήδους - δεξιά Μ. Μουσούρου - δεξιά Αρδηττού - αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), όπως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών « Ελ. Βενιζέλος » έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κα τεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), όπως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά το μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών

Την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Έλληνα ομόλογο του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα ο Γιάννης Στουρνάρας απηύθυνε πρόσκληση στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών να επισκεφθεί την Ελλάδα και εκείνος την αποδέχτηκε. Οι λεπτομέρειες του ταξιδιού και η ακριβής ημερομηνίας αναμένεται να διευθετηθούν κατά τη συνάντηση που θα έχουν οι δύο υπουργοί στο περιθώριο της συνεδρίας του Ecofin την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο.

«Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Η Ελλάδα έχει διανύσει ένα μεγάλο μέρος του δρόμου επιτυχημένα. Αλλά υπάρχει ακόμη ένα απότομο και μακρύ μονοπάτι μεταρρυθμίσεων που έχει μπροστά της η Ελλάδα» είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παράλληλα απέδωσε εύσημα στην κυβέρνηση για την προσπάθεια που κάνει στον τομέα των μεταρρυθμίσεων. Ο συνασπισμός της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχει επιτύχει να οδηγήσει το ελληνικό πλοίο μέσα σε ταραγμένα νερά και ήδη έχουν πίσω τους ένα μεγάλος μέρος του δρόμου των μεταρρυθμίσεων. Γι’ αυτό τιμούμε και υποβάλλουμε τα σέβη μας στον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Πηγή: real.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top