Select Menu

Επιγραμματικά:

1.Χθές η Ελληνική Κυβέρνηση εξευτέλισε την χώρα και όσους κατοικούν σε αυτήν.

Για πρώτη φορά στην ελεύθερη Ελλάδα εμφανίζεται μία κυβέρνηση και βουλευτές γονυπετείς, να
παραδίδει την ελευθερία και την αξιοπρέπεια ενός Έθνους, χωρίς πόλεμο.

Χθές για ακόμη μία φορά κατελύθη η Δημοκρατία και το Σύνταγμα

Ο Σόϊμπλε εμφανίστηκε στην χώρα με τον αέρα του κατακτητή απευθυνόμενος στους υποτακτικούς του στην Κυβέρνηση.

Κάτι το οποίο έχει πλέον γίνει συνήθης πρακτική από τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Οι δε λεονταρισμοί των Βουλευτών αποδεικνύονται για ακόμη μία φορά ως προσπάθεια εξαπάτησης των ψηφοφόρων τους , ψηφίζοντας τελικά το νομοσχέδιο-θυσιαστήριο, ορμώμενοι από ιδιοτελείς σκοπούς.

2.Κατά τις αντιδράσεις και πορείες των τελευταίων ημερών, αποκλείστηκε η συμμετοχή της πλειονότητας των πολιτών, λόγω των κομματικών και συνδικαλιστικών στρατών που παρέλασαν.

ΚΚΕ, Σύριζα και σπανιότερα άλλα μικρότερα κόμματα Ανταρσία, ΕΠΑΜ, συνδικαλιστικές οργανώσεις με πλήρη εξάρτηση σημαιών και τυποποιημένων συνθημάτων και πανώ, εξυπηρετούν πρωτίστως την κυβέρνηση και δευτερευόντων τα δικά τους ψηφοθηρικά συμφέροντα.

Αντίθετα για ακόμη μία φορά στην Ισπανία, μία λαοθάλασσα-σύμβολο, χωρίς σημαίες, χωρίς κομματικές και συνδικαλιστικές «ταυτότητες» κατέκλυσε τους δρόμους ζητώντας την παραίτηση Ραχόϊ.

3.Το μέλλον της Ελλάδας είναι μελανό. Οι δήθεν εξαγγελίες ως δώρα προς ιθαγενείς έχουν την ίδια πρακτική αξία με το περιβόητο success story.

Μετά και την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου το ισοζύγιο παροχών και φόρων αυξάνει την κλίση της ύφεσης με την χώρα να βρίσκεται πλέον σε ελεύθερη πτώση. Η ανεργία μετά το τέλος της Τουριστικής Περιόδου θα αγγίξει το 30%. Το εισόδημα των πολιτών υπόκεινται σε περαιτέρω μείωση της τάξεως του 11% μηνιαίως, ενώ πλέον από επίσημα χείλη αναγγέλθηκε η λήψη νέων μέτρων το 2014 που θα οδηγήσει σε δραματική μείωση της ρευστότητας καταναλωτών και επιχειρήσεων.

Είναι πλέον πασιφανές ότι οι δημοκρατικές και Συνταγματικές ελευθερίες περιορίζονται εν ονόματι της εξυπηρέτησης των δανειστών. Τα εργασιακά δικαιώματα έχουν πλέον πρακτικά καταργηθεί. Οι συντάξεις θα καταβάλλονται αναλογικά με τις δυνατότητες των ταμείων τα οποία καταρρέουν λόγω της ταμειακής αδυναμίας των υπόχρεων, αλλά και της υψηλής ανεργίας. Η καταστολή θα ενταθεί και το πιθανότερο είναι ότι θα αγγίξει και το διαδίκτυο.

Οδεύουμε προς ένα κράτος-πείραμα στο οποίο εν ονόματι της «σωτηρίας» των δανειστών, θυσιάζεται το μέλλον της χώρας, η οικονομία της, η εθνική ανεξαρτησία της, ενώ εξ αιτίας του ενδοτισμού της Κυβέρνησης, χάνονται και ανθρώπινες ζωές!

4.Ως λύση προτείνεται να ξαναδημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα των ανένταχτων πολιτών, όμοια ή πολυπληθέστερη με εκείνη που είχε κατακλύσει το διαδίκτυο και τους δρόμους πριν τον Νοέμβριο του 2011.

Στην συνέχεια δημιουργήθηκαν ομάδες είτε με την μορφή κομμάτων είτε με την μορφή κινημάτων και η μεγάλη μάζα πολιτών κατακερματίστηκε και χάθηκε μέσα σε διάφορα ιδεολογήματα, με πολλές ομοιότητες μεταξύ τους, ικανά να δημιουργήσουν σύγχυση.

Στην λύση που προτείνεται περιλαμβάνεται η δημιουργία μιας κρίσιμης μάζας από νηφάλιους πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν την εκμαίευση μέσα από διάλογο ιδεών, θέσεων και προτάσεων για την λειτουργία του κράτους και της δημοκρατίας. Μιας κρίσιμης μάζας πολιτών χωρίς ηγέτες και ηγετικές μονάδες.

Ιωάννης Δέμος
www.triklopodia.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top