Select Menu

Γράφει ο Alexandros NiKlan

Πολιτική ανάλυση δεν γνωρίζω αλλά βάση κάποιων δεδομένων μπορώ να κρίνω κάποια πράγματα για το τι μας περιμένει ..

1) Η Ελλάδα δεν έχει αυτοδυναμία και πρωτογενή παραγωγή.. κατά συνέπεια δεν μπορεί να συντηρηθεί μόνη της και εξαρτάται πλήρως απο την δόση που θα της δοθεί απο τρίτους. 

2) Σαν χώρα έχουμε ακόμα έλλειμμα ετήσιο της τάξης των 15-25 δις ευρώ .. που σημαίνει πως κάθε χρόνο ενώ παίρνουμε συγκεκριμένη δόση για να πληρώνουμε μόνο το εξωτερικό χρέος μας προς τους δανειστές , ταυτόχρονα πρέπει να πληρώνουμε τοκοχρεωλύσια άρα κατά επέκταση στο εσωτερικό έλλειμμα προστίθεται και αυτό που με μέτρα προσπαθούν να εξισορροπήσουν με παταγώδη αποτυχία.

3) Η Ελλάδα το 2015 βάση μνημονίου πρέπει να βγεί στις αγορές και σταματάει ο δανεισμός απο το πρόγραμμα.

Όλα αυτά δείχνουν πως το πηγάδι έχει πάτο.. πάτο με λόγχες όμως που θα μας καρφώσουν πέρα για πέρα απο αυτή την πτώση.. με ξεπουλημένους κρατικούς πόρους, με ανεργία υψηλότατη, με μηδενική ελπίδα για ανάκαμψη, με αμφισβητούμενη εθνική κυριαρχία... 

Το όραμα της ανάπτυξης δεν υφίσταται (Ανάπτυξη θεωρείται επένδυση που θα παραμέινει στην χώρα και οχι θέσεις εργασίας των 500 ευρώ προς ικανοποίηση ξένων τραπεζικών λογαριασμών του εξωτερικού, αλλοδαπών κυρίως επενδυτών). Η Ελλάδα χάνει νέες γενιές που πάνε στο εξωτερικό με ειδικές ικανότητες.

Τα πράγματα είναι απλά και ορατά και μια "ζαχαρώδης επικάλυψη" δεν μπορεί να τα κρύψει. Απο Σεπτέμβριο θα έχουμε αναταράξεις .. και οχι μόνο στην Ελλάδα ... αλλά και στην Ιταλία που ήδη μετράει 131% έλλειμα στο ΑΕΠ της.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top