Select Menu

Η εξουσία είναι σκλαβιά, οι νόμοι της είναι ιστοί αράχνης των πλουσίων, ατσάλινες αλυσίδες για τους φτωχούς.

Το να σε κυβερνούν σημαίνει να σε παρακολουθούν, να σε επιθεωρούν, να σε κατασκοπεύουν, να σε προσαρμόζουν, να σε κατηχούν, να σε ελέγχουν, να σε λογοκρίνουν άνθρωποι που δεν έχουν το δικαίωμα, τη σοφία, ή την αρετή.
Εξουσία είναι σε κάθε σου πράξη και συναλλαγή, να σε κατηγορούν, να σε σφραγίζουν, να σε φορολογούν, να σε πατεντάρουν, να σε αδειοδοτούν, να σε κοστολογούν, να σε μετράνε, να σε επιπλήττουν, να σε διορθώνουν, να σε ματαιώνουν.

Υπό το πρόσχημα του γενικού καλού, να σε εκμεταλλεύονται, να σε μονοπωλούν, να σε καταχρώνται, να σε ληστεύουν.

Και τότε, με την ελάχιστη διαμαρτυρία ή παράπονο, να σου βάζουν πρόστιμα, να σε ταλαιπωρούν, να σε σπιλώνουν, να σε χτυπούν, να σε ξυλοκοπούν, να σε αφοπλίζουν, να σε δικάζουν, να σε καταδικάζουν, να σε φυλακίζουν, να σε πυροβολούν, να σε στραγγαλίζουν, να σε απελαύνουν, να σε πουλάνε, να σε προδίδουν, να σε εξαπατούν, να σε παραπλανούν, να σε προσβάλουν, να σε ατιμάζουν.

Αυτή είναι η εξουσία, αυτή είναι η δικαιοσύνη της, αυτή είναι η ηθική της.
Όποιος απλώνει το χέρι του επάνω μου είναι σφετεριστής και τύρρανος, τον ανακηρύσσω εχθρό μου.

Pierre Josef Prοudhon, Παρίσι 1848

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top