Select Menu

Έντονο παρασκήνιο γύρω από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της τρόικας η οποία αναμένεται να γίνει γνωστή μετά το μεσημέρι.

Την εκταμίευση της δόσης των 4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ενέκρινε το Euro Working Group, όπως ανέφεραν ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters.

Η εκταμίευση αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα.
«Δόθηκε η έγκριση, οι διαδικασίες σε εθνικό επίπεδο θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Δευτέρας», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Στις 13:30 το μεσημέρι η τρόικα αναμένεται να δημοσιοποιήσει και την έκθεση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ζητά την συμπλήρωση του αριθμού των 12.500 εργαζόμενων στο δημόσιο που θα μπουν σε κινητικότητα και απαιτεί από τις ελληνικές αρχές να δουν με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία τη συρρίκνωση των δομών του δημοσίου.

Η τρόικα είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη για την άσχημη επίδοση σε συγκεκριμένους τομείς, αφήνει ωστόσο ανοικτή την πόρτα σε νέες παρεμβάσεις επί των κλειστών επαγγελμάτων, των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού.

Το Ταμείο, αν και αναγνωρίζει τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει απο πλευράς μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, με τη μείωση του κατώτατου μισθού και τη μείωση των αποζημιώσεων, συστήνει την μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων καθώς και τη λήψη επιπλέον μέτρων για τη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας.

newsbomb.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top