Select Menu

Νικήτας Κακλαμάνης, Μάκης Βορίδης, Νίκος Δένδιας, Ανδρέας Ψυχάρης και στο βάθος Κώστας Μπακογιάννης. Τα ονόματα που είτε αυτοπροπροτείνονται είτε βρίσκονται στο "μυαλό του Αντώνη Σαμαρά". Τι ισχύει σήμερα και πως ξαφνικά "παίζει " ο νεαρός βλαστός της Οικογένειας.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης κάνει ότι μπορεί για να πείσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας πως είναι ο καταλληλότερος για υποψήφιος δήμαρχος της πρωτεύουσας. Από “παρακλήσεις” έως “Κοινοβουλευτικό “αντάρτικο”. Ωστόσο στου Μαξίμου είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αντιμετώπιση του βουλευτή τους. Από τη μια δεν θέλουν να δημιουργήσουν “θέματα” στις κρίσιμες μάχες στη Βουλή, από την άλλη δεν θεωρούν ότι ο κ. Κακλαμάνης είναι η καλύτερη δυνατή πρόταση. Τόσο γιατί η προηγούμενη θητεία του στο Δήμο δεν θεωρείται επιτυχής όσο και γιατί ο κ.Κακλαμάνης έχει χαρακτηριστεί ως “απρόβλεπτος”.

Στου Μαξίμου επεξεργάζονται και άλλες προτάσεις με πλέον σοβαρές περιπτώσεις αυτές των κυρίων Ν. Δένδια, Μ.Βορίδη και Α.Ψυχάρη. Για τον τελευταίο υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το γνωστό Συγκρότημα Τύπου, ενώ για τον Κ. Βορίδη το ατού που προβάλλεται είναι η δυνατότητα του να αντιμετωπίσει τον πιθανό υποψήφιο της “Χρυσής Αυγής ” Η.Κασιδιάρη. Οι συνομιλητές του κ. Σαμαρά θεωρούν πάντως ότι η περίπτωση Δένδια “είναι η πιο σοβαρή”.

Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου φέρεται να έχει περάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και η περίπτωση του δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη. Υπάρχουν εισηγήσεις από ανθρώπους κοντά στον Πρωθυπουργό ώστε ο Κώστας Μπακογιάννης να αποτελέσει την πρόταση της ΝΔ και όχι μόνον, για το δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά.
Στα συν της πιθανής υποψηφιότητας, καταμετρούν, το προφίλ χαμηλών τόνων που διαθέτει, το νεαρό της ηλικίας του σε συνδυασμό με την ήδη επιτυχημένη θητεία του στο Καρπενήσι αλλά και τη συνέχεια που θα προσδώσει μια τέτοια επιλογή στο νέο οργανόγραμμα του κόμματος, που προβλέπει νέους ανθρώπους, από τα σπλάχνα της παράταξης να αναλαμβάνουν κορυφαίες θέσεις αλλά και ευθύνες (Παπαμιμίκος, Ιωαννίδης κλπ ). Στο πλαίσιο αυτό από πολλούς δε θεωρείται τυχαία και η παρέμβασή του υπέρ της αναγκαιότητας της ύπαρξης του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας, κατά την περίοδο της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Παράλληλα δεν παραβλέπεται και η πολιτική προίκα του παντοδύναμου μηχανισμού που μπορεί να τεθεί στη διάθεσή του, από την παρουσία της μητέρας του Ντόρας Μπακογιάννη, τόσο στο δημαρχιακό θώκο όσο και στο στίβο της Α’ Αθηνών.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top