Select Menu

Eχουν γίνει μεγάλα βήματα για τη βελτίωση των οικονομικών δομών και οι ανισορροπίες μειώνονται, είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ωστόσο η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύφεση με υψηλή ανεργία και η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει.

Στην ομιλία του σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στο Χίλτον, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αφού εξέφρασε τον «βαθύ σεβασμό του για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα» και δήλωσε ότι «αν τα καταφέρετε, θα τα έχουμε καταφέρει μαζί», προχώρησε σε υποδείξεις, ενώ παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους δηλώνοντας πως «δεν είναι προς όφελος σας».

Πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν οι κρατικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, είπε και να ανοίξουν οι αγορές ενώ σημείωσε πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να συμμετάσχουν στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Γερμανία προτίθεται να επενδύσει χρήματα από τη στιγμή που θα λειτουργήσει το αναπτυξιακό ταμείο στην Ελλάδα, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για ανάπτυξη επενδυτικού ταμείου που θα ενισχύει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να προκαλέσουν μόνες τους την ανάπτυξη, μπορούν μέσω της δημόσιας διοίκησης, είπε , ενώ τόνισε ότι το υψηλό κόστος δανεισμού δυσκολεύει τις ελληνικές επιχειρήσεις στην επενδυτική τους προσπάθεια.

«Είμαι σίγουρος ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ακόμη ανεξάντλητο δυναμικό», πρόσθεσε και κατέληξε: «Πριν από δέκα χρόνια, εμείς οι Γερμανοί ήμασταν οι ασθενείς της Ευρώπης».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος καλωσόρισε τον κ. Σόιμπλε και δήλωσε πως «Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν» ενώ συνεχίζοντας υποστήριξε πως με την εφαρμογή του προγράμματος η Ελλάδα συμβάλει στην καθιέρωση της ευρωζώνης», ενώ τέλος χαρακτήρισε την κρίση ως μια «ευκαιρία για την Ελλάδα», προκειμένου «να ξεπεράσει το προβλήματα της».

EYRIPIDIS XATZIPANAGIOTHS

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top