Select Menu

Πολιτική θύελλα προκάλεσε μια ακόμη παρέμβαση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Θεοδωρίδη, ο οποίος μία ημέρα μετά την αναφορά στη μακεδονική γλώσσα και την ανάγκη χρήσης στα ελληνικά δικαστήρια, χθες αποκάλεσε τις νησίδες Ιμια... «Καρντάκ», υποστήριξε ότι αυτές βρίσκονται πιο κοντά στην Τουρκία και έκανε λόγο για... «δήθεν ύπαρξη εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Η νέα παρέμβαση του κ. Θεοδωρίδη (στο facebook) προκάλεσε και την αντίδραση του γραφείο Τύπου της ΝΔ, το οποίο σε ανακοίνωσή του σημείωσε πως «ο διορισμένος από τον κ. Τσίπρα στην ''Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου'' και στενός του συνεργάτης προκαλεί και πάλι με το ανθελληνικό του παραλήρημα». Ανήμερα της μαύρης επετείου των Ιμίων, προστίθεται στην ανακοίνωση, «ο κ. Θεοδωρίδης διατείνεται ότι οι νησίδες ανήκουν στην Τουρκία, αποκαλώντας τες μάλιστα «Καρντάκ» και όλα αυτά σε μία περίοδο που η χώρα μας προετοιμάζεται να αξιοποιήσει τα δικαιώματά της στη θάλασσα». Ταυτόχρονα κάλεσε και πάλι τον «κρυπτόμενο», όπως χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα, «να πάρει ξεκάθαρη θέση».

Ο Τσίπρας καθαίρεσε τον Θεοδωρίδη για τα... Ιμια

Την τακτική της σκληρής γραμμής στα στελέχη που προκαλούν με δηλώσεις τους την κοινή γνώμη, επιλέγει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το νέο «επεισόδιο» με τον Ν. Θεοδωρίδη ο οποίος είχε αποκαλέσει τα Ιμια Καρντάκ κι ότι αυτά είναι πιο… κοντά στην Τουρκία.

Η πρώτη κίνηση αποδοκιμασίας ήρθε από τον εκπρόσωπο του κόμματος, Π. Σκουρλέτη ο οποίος αποδοκίμασε τις απόψεις του κ. Θεοδωρίδη και τον απέπεμψε από τη θέση του εκπροσώπου στην Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής

«Οι προσωπικές απόψεις του Ν.Θεοδωρίδη απέχουν παρασάγγας από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπροσωπούν κατ' ουδένα τρόπο», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Πηγές της Κουμουνδούρου σημείωσαν με νόημα ότι «οι επανειλημμένες δημόσιες διατυπωμένες προσωπικές απόψεις του Νάσου Θεοδωρίδη, δεν απηχούν στις συλλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής». Και συμπλήρωσαν ότι ο κ.Θεοδωρίδης δεν μπορεί πλέον να εκπροσωπεί το κόμμα στην Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νάσος Θεοδωρίδης, με αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, αποκαλεί τα Ιμια όπως τα ονομάζουν οι Τούρκοι, δηλαδή «Καρντάκ», ενώ διατείνεται ότι οι βραχονησίδες δεν ανήκουν στην Ελλάδα αλλά στην γειτονική χώρα.


Πηγή: imerisia.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top