Select Menu

«Δεν υπάρχει πρόθεση να καλυφθεί κανείς για οτιδήποτε», υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στις καταγγελίες περί κακοποίησης των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και αν αποδειχθεί βασανισμός, οι κυρώσεις του νόμου, θα είναι αμείλικτες. Δεν υπάρχει θέμα ανοχής σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων οποιουδήποτε κατηγορουμένου».
Τέλος, ανέφερε ότι «δεν πρέπει να υιοθετήσουμε άκριτα κάποια άποψη», καθώς «δεν μιλάμε για ένα επεισόδιο εν λευκώ. Μιλάμε για τρομοκράτες βαρύτατα οπλισμένους που είχαν διαπράξει ληστεία».

Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα που παρουσιάζουν οι συλληφθέντες στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ., σημείωσε ότι του ελέχθη από τις αστυνομικές αρχές πως υπήρξε σκληρότατη συμπλοκή, ενώ για την επεξεργασία που έχουν υποστεί οι φωτογραφίες ανέφερε ότι έγινε, όπως του είπαν, ώστε να προσομοιάζουν οι δράστες με την εικόνα που θα έχει ο μέσος άνθρωπος για να μπορεί κανείς να τους αναγνωρίσει.

Την ίδια ώρα η προϊσταμένη της εισαγγελίας Παναγιώτα Φάκου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν αληθεύουν οι καταγγελίες από συγγενείς των εμπλεκομένων στην υπόθεση της τρομοκρατίας και της διπλής ληστείας στο Βελβενδό ότι υπέστησαν κακοποιήση και σωματική βλάβη από τους αστυνομικούς. Η εισαγγελία θα μελετήσει σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο, αλλά και τις φωτογραφίες από τη σύλληψη μέχρι και τη μεταφορά των κατηγορουμένων στα δικαστήρια.

Κεδίκογλου: Θα γίνει έρευνα για τις καταγγελίες
Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι δεν πρέπει να προτρέχουμε να υιοθετήσουμε καμία από τις δύο εκδοχές και δήλωσε ότι θα γίνει έρευνα για τις καταγγελίες και τόνισε ότι «είμαστε κράτος δικαίου».

«Θα γίνει έρευνα για να διαλευκανθεί πλήρως κάθε καταγγελία» σημείωσε τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να γίνονται βασανισμοί σε κανέναν. Είμαστε κράτος δικαίου». Μίλησε επιπλέον για παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου και ζήτησε «να μην δίνουμε ιδεολογικό χρωματισμό» στις πράξεις τους.

Ερωτηθείς για το αίτημα των οικογενειών και των δικηγόρων των τεσσάρων συλληφθέντων να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται μετά τον προφανή ξυλοδαρμό τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε πως «στο πλαίσιο της έρευνας προβλέπεται ιατροδικαστική εξέταση».

Αποστάσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Η υπόθεση της σύλληψης όμως των τεσσάρων δημιούργησε τριγμούς στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κράτησαν αποστάσεις από τους χειρισμούς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπεύθυνος του τομέα Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριανταφύλλου σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η δημοκρατία δεν έχει σκοτεινά κουτιά. Και τα απεχθή εγκλήματα τιμωρούνται βάσει νόμου. Απαιτούνται εξηγήσεις για τις σοκαριστικές φωτογραφίες».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης σε ανακοίνωσή του ζητά να διεξαχθεί έρευνα και να δοθούν εξηγήσεις για τον ξυλοδαρμό των συλληφθέντων. «Για τα παραμορφωμένα από τον ξυλοδαρμό πρόσωπα των συλληφθέντων στην Κοζάνη απαιτούνται έρευνα και εξηγήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λυκούδης σημειώνει επίσης πως «η τρομοκρατία είναι εχθρός της κοινωνίας και η Δημοκρατία πρέπει να την αποκρούσει αποφασιστικά». Και προσθέτει ότι «η Δημοκρατία, όμως, δεν εκδικείται».

Την ίδια ώρα το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του ζητά τη διερεύνηση των καταγγελιών από την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη.

«Η κακοποίηση κατά τη διάρκεια της κράτησης συλληφθέντων είναι φαινόμενο απαράδεκτο, με το οποίο ο λαός δεν πρέπει να εξοικειωθεί, όποια και αν είναι η βαρύτητα και η καταδίκη των διαπραχθέντων εγκλημάτων».


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top