Select Menu

Ο Γιάννης Στουρνάρας άκουγε τους δύο προκατόχους του να εφευρίσκουν κάθε είδους δικαιολογία για την μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Μάλιστα ο ένας απηυδισμένος ενώπιον της επιτροπής της Βουλής δήλωσε ότι την έχασε. Ο έτερος υποστήριξε ότι την έλαβε με καθυστέρηση από τον ΣΔΟΕ και στη συνέχεια την συρτάρωσε στο πολιτικό του γραφείο.

Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος


Αλλά και ο πρωθυπουργός Σαμαράς δεν έδειχνε καμιά ιδιαίτερη πρεμούρα για την επιστροφή της αυθεντικής λίστας Λαγκάρντ στην χώρα μας. Πολλούς βόλευε το σφουγγάρισμα της συγκεκριμένης λίστας. Και ιδιαίτερα εκείνους τους πολιτικούς που λατρεύουν να διαπλέκονται με ισχυρά συμφέροντα τα οποία περισσεύουν ανάμεσα στα χιλιάδες ονόματα της λίστας. Αίφνης το δημοσίευμα του  «Ηοtdoc» θα έβαζε την λίστα Λαγκάρντ για τα καλά στην επικαιρότητα και η καταδίωξη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη από την ελληνική δικαιοσύνη θα την μετέτρεπε σε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ του κόσμου.
Αυτό ήταν ένα καλό άλλοθι για τον Γιάννη Στουρνάρα. Θα μπορούσε να ζητήσει την εκ νέου αποστολή της λίστας από τους Γάλλους δίχως ο ίδιος να «καρφώνεται».
Έτσι θα έφερνε σε πέρας την «αποστολή» του και θα έπαιρνε και την εκδίκησή του από τον Βενιζέλο, ο οποίος επί μήνες του την έπεφτε σε κάθε ευκαιρία.
Η αποστολή του Στουρνάρα-κάτι σαν το Ιερό Δισκοπότηρο-ήταν να καταφέρει να εκθέσει ανεπανόρθωτα τους Σαμαρά και Βενιζέλο βγάζοντάς τους, στην κυριολεξία, εκτός κυκλοφορίας.
Ποιοί και γιατί του ανέθεσαν την συγκεκριμένη αποστολή;
Όλα συνέβησαν εκείνη την νύχτα στην οικία του Λουκά Παπαδήμου στο Παλαιό Ψυχικό. Οι τρεις τους, ο οικοδεσπότης Λουκάς Παπαδήμος, ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Κώστας Σημίτης, συμφώνησαν να προκαλέσουν την μεγαλύτερη δυνατή βλάβη στο δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου για να ανοίξει ο δρόμος εκ νέου σε μια λύση «Μόντι»-βλέπε Παπαδήμος. 
Ο Στουρνάρας όταν διάβασε το ονόματα της λίστας στο περιοδικό του Βαξεβάνη πέταξε την σπόντα του λέγοντας ότι στον ίδιο δεν παραδόθηκε καμία λίστα από τον προκάτοχό του. Την επομένη κιόλας ο Βενιζέλος έσπευδε να την στείλει στο Μαξίμου. Ούτε καν στον Στουρνάρα. Ο τελευταίος ήταν σίγουρος πλέον πως δεν υπήρχε πιο ιδανικός και πιο ανώδυνος, για τον ίδιο,  τρόπος να καταστρέψει την κυβέρνηση Σαμαρά, από το να ζητήσει εκ νέου την λίστα από τους Γάλλους. Ακριβώς αυτό έπραξε. 
Ώσπου να φθάσει εκ νέου η λίστα στην Αθήνα, Βενιζέλος και Σαμαράς ένιωθαν να τους λούζει κρύος ιδρώτας στην ιδέα και μόνο ότι  θα αναγκαζόντουσαν να ερευνήσουν τα ονόματα των διαπλεκόμενων φίλων τους που περιέχει. Ο εκνευρισμός τους με τον Γιάννη Στουρνάρα είχε χτυπήσει κόκκινο. Εκείνος όμως ήταν αφιερωμένος στην αποστολή του, στο Ιερό Δισκοπότηρο, που του ανατέθηκε εκείνο το βράδι στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου.Όλα όσα ακολούθησαν δικαίωσαν την μέθοδο που ακολούθησε για να στείλει στα τάρταρα την σημερινή κυβέρνηση και να διασωθεί ο ίδιος. Αλλωστε το δήλωσε «εγώ ήμουν αυτός που έφερα την λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα». Δεν μπήκε καν στον κόπο να υποστηρίξει ότι ήταν επιλογή της κυβέρνησης-άρα και του πρωθυπουργού-η επιστροφή της.
Τι γίνεται λοιπόν σήμερα; Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει στα χέρια της μια ωρολογιακή βόμβα που πλέον είναι θέμα χρόνου να την καταστρέψει.
Όπως και να χειρισθούν την λίστα Λαγκάρντ, οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης είναι ξοφλημένοι. Δεν υπάρχει διέξοδος σωτηρίας τους. Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Οι ίδιοι ακούνε το τικ τακ που προηγείται της έκρηξης και γνωρίζουν ότι θα αποτεφρωθούν πολιτικά. Ο Στουρνάρας έβαλε στην κυριολεξία την ωρολογιακή βόμβα στα έγκατα του Μαξίμου. Μόνο που δεν λογάριασε τον παράγοντα Μάριο Μόντι.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός παραιτούμενος είχε την εντύπωση ότι η Ιταλία θα πέσει γονατιστή στα πόδια του και θα τον εκλιπαρεί να επιστρέψει ανοίγοντας τον δρόμο στην επιστροφή τουΛουκά Παπαδήμου με τον Κώστα Σημίτη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όταν η Μέρκελ θα έκανε πραγματικότητα το όνειρό της, για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης-ΗΠΑ2.
Δυστυχώς γα τους δικούς μας η επέλαση του Ιταλού Τσίπρα απειλεί να τινάξει στον αέρα το σχέδιο τους. Σε πρώτο πλάνο εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, λαικό είδωλο και μάλιστα κυνηγημένος από το κανάλι του μεγαλοεπιχειρηματία Μπόμπολα και αρπάζει το Ιερό Δισκοπότηρο της Εξουσίας. Ο Τσίπρας γίνεται πρωθυπουργός την Άνοιξη κιόλας με τα φέρετρα των νεκρών από την παγωνιά και την έλλειψη θέρμανσης στις πολυκατοικίες της Αθήνας να γίνονται πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες εφημερίδες του πλανήτη.
Οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης εκτός από την εξουσία εγκαταλείπουν και την χώρα κυνηγημένοι όχι από τους ζωντανούς αλλά από τους νεκρούς συμπολίτες τους που γίνονται το θέμα της χρονιάς για τα διεθνή ΜΜΕ.>
ΑΘΗΝΑ 2013: Πεθαίνοντας στις κρεββατοκάμαρες απο το κρύο!
Με τον Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου έχοντας χτυπήσει ένα ποσοστό κοντά στο 48% - θυμηθείτε πως θα απογειωθεί από δω και στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ -, ο Γιάννης Στουρνάρας προχωρά μόνος του στην δημιουργία κόμματος με το επιχείρημα ότι ο ίδιος συνέβαλε στο κυνηγητό της φοροδιαφυγής φέρνοντας ξανά πίσω στην Ελλάδα την λίστα Λαγκάρντ, την οποία αυτή τη φορά επιχείρησε να καταστρέψει ο Πεπόνης μην ακολουθώντας τις σωστές προδιαγραφές ασφαλείας  για να ανοιχθεί το CD. 
Παπαδήμος και Σημίτης κρύβονται στα καβούκια τους ενώ η Μέρκελ που ως τώρα έδειχνε να κερδίζει άνετα τις εκλογές τρέμει στην ιδέα ότι τα δεδομένα μπορούν να προκαλέσουν την απόλυτη ανατροπή σε βάρος της.
Κι ενώ οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν εγκαταλείψει την χώρα, στο κομματικό τοπίο κοσμογονικές εξελίξεις αναδεικνύουν τα νέα πρόσωπα που αναζητεί ο τόπος για την επόμενη μέρα. Ένας από αυτούς είναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης πολιτικός με μέλλον όπως υποστηρίζουν οι “μυημένοι” στους σχεδιασμούς του κοντινού μέλλοντος.
Όσο για το ΠΑΣΟΚ, το πιο πιθανό είναι τα εναπομείντα πολιτικά ρετάλια να συσπειρωθούν κάτω από την ηγεσία του Λοβέρδου. Τον αντίστοιχο ρόλο στην ΝΔ θα τον παίξει ο Δημ. Αβραμόπουλος από τον οποίο οι τελευταίοι νεοδημοκράτες θα του ζητήσουν να τους βγάλει σώους στην στεριά ενώ πολλά νέα κόμματα θα κάνουν την εμφάνισή τους. 
Ανακεφαλαιώνοντας: Tην Άνοιξη-μπορεί και μέσα στον Φεβρουάριο-ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι πρωθυπουργός, οι Γιάννης Στουρνάρας, Θοδωρής Σκυλακάκης, Ανδρέας Λοβέρδος θα έχουν ιδρύσει νέα κόμματα , ενώ την “Χρυσή Αυγή” θα την σφυροκοπά το κόμμα που ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί-εκτός κι αν αυτό προλάβει και πάρει μέρος στις εκλογές.
Η λίστα Λαγκάρντ,  άνοιξε τους Ασκούς του Αιόλου, το Κουτί της Πανδώρας, τον Λάκο με τα Φίδια και ενεργοποίησε το ηφαίστειο της Σαντορίνης.
Δείτε το και μόνοι σας. Η κυβέρνηση Σαμαρά παραπαίει και όπως μου δήλωσε αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης “το πρώτο που θα κάνουμε είναι να “κλείσουμε” τον ουρανό, ώστε να μην μπορούν να απογειωθούν ούτε καν ελικόπτερα. Αυτοί που πρέπει θα σαπίσουν στην φυλακή…”


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top