Select Menu

Σε συνέχεια της χθεσινής μας δημοσίευσης ΕΔΩ, η δημοσιογράφος Beckie Anderson έθεσε τις ερωτήσεις μας στον Γ. Στουρνάρα, μέσω της εκπομπής της Connect to the World!

Ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία έκανε λόγο για «την τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία της Ευρώπης» και εξήγησε ότι για το λόγο αυτό προωθήθηκε η απελευθέρωση των αγορών, συμπεριλαμβανομένου «μιας λελογισμένης απελευθέρωσης της αγοράς εργασία».

«Η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013 πήγε καλύτερα σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις, ελπίζω ότι θα γίνει το ίδιο και το 2013 και αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε το 70% του πλεονάσματος θα μπορούσε να δοθεί σε αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες. Αν τα καταφέρουμε, τα μέτρα δεν θα είναι τόσο σκληρά το 2014» πρόσθεσε.

«Συνειδητοποιώ την κατάσταση και θέλω να πω στους πολίτες ότι το 2013 θα ναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, υπάρχει όμως σαφέστατα φως στην άκρη του τούνελ» επισήμανε.

«Έχω περιγράψει την ελληνική οικονομία ως την τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία στην Ευρώπη και γι αυτό έχουμε απελευθερώσει πλέον σχεδόν κάθε αγορά συμπεριλαμβανομένης μιας λελογισμένης απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας».

Απαντώντας στο ερώτημα ποια είναι η πιθανότητα εθελοντικής ή αναγκαστικής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε: «Πλέον αυτή η πιθανότητα είναι πολύ μικρή, ασήμαντη».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ



Μπέκυ Αντερσον: "Οι Ελληνες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους πολιτικούς"

Η διάσημη ρεπόρτερ του CNN, μετά το ρεπορτάζ της για την Ελλάδα, όπου παρουσίασε τον Γιάννη Πάντζο και τον Γιάννη Στουρνάρα, έγραψε ένα ενδιαφέρον κείμενο στο προσωπικό της blog στην ιστοσελίδα του CNN.

Το κείμενο έχει ως εξής:

Ποιός γνώριζε το τι, το πότε και το πώς; Τρείς ερωτήσεις που οι Ελληνες θέλουν άμεση απάντηση σχετικά με τη διαβοητη πλέον "Λίστα Λαγκάρντ"!
Σας υπενθυμίζουμε πως η λίστα αυτή είναι ένας κατάλογος που πέρασε στα χέρια των Ελληνικών Αρχών στις αρχές του 2010 και που αναφέρει πάνω απο 2000 Έλληνες οι οποίοι φέρονται να έχουν αποφύγει τη φορολογία, καταθέτοντας μεγάλα ποσά σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι η λίστα αυτή με τα ονόματα, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μέχρι το Σεπτέμβριο του 2012, όταν, όπως μας είπαν, ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, έμαθε γι αυτό μέσα από τον Τύπο.

Το πράγμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο όταν, μετά τον Νοέμβρη, ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακων/νου κατηγορήθηκε ευθέως (κυρίως απο τον Τύπο), οτι αφαίρεσε ονόματα απο τη λίστα - ισχυρισμός που αυτός αρνείται κατηγορηματικα - με αποτέλεσμα να διαγραφεί απο το κόμμα που ανήκε, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Τρέχοντας λίγο το χρόνο, σήμερα οι βουλευτές της ελληνικής πολιτικής σκηνής, θα συζητήσουν αν θα πρέπει να ξεκινήσει μια κοινοβουλευτική έρευνα εναντίον του.

Μέσα από τη φαινομενικά δυσλειτουργική Βουλή των Ελλήνων, τα κόμματα από όλες τις πλευρές προσπαθούν να βάλουν ένα τέλος σε αυτό το πολιτικό χάος που πάει να δημιουργηθεί.

Έξω, στους δρόμους της Αθήνας, σχεδόν όλοι έχουν μιλήσει με βαριά λόγια για ένα τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης προς τους εκλεγμένους αξιωματούχους τους - ιδιαίτερα σε μια εποχή που αιωρούνται περαιτέρω περικοπές λιτότητας που αποδεκατίζουν την ίδια την επιβίωσή τους - και τις ζωές των επόμενων γενεών. Το μόνο που θέλουν να δούν είναι κάποια υπευθυνότητα. Και δεν υπάρχει αμφιβολία οτι στις Βρυξέλλες, υπάρχει αυτό το έντονο αίσθημα ότι η ελληνική πολιτική θα μπορούσε να πάρει και πάλι άσχημη στροφή, ενδεχομένως αποσταθεροποιητικών τάσεων που θα μπορούσε να επιδεινώσει - έστω και προσωρινά - την κρίση στην Ευρωζώνη.

Ποιος λοιπόν ήξερε τι, πότε και πώς; Προσπαθώντας να πάρω κάποιες απαντήσεις θα είμαι μαζί με τον υπουργό Οικονομικών κύριο Στουρνάρα συνομιλώντας μαζί του, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία - απόψε στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδος. (Σημειωτέον, ήταν η ώρα που άρχισε να μεταδίδεται η εKπομπή της Αντερσον στο κανάλι CNN)

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top