Select Menu

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ζητεί να διερευνηθεί ο ρόλος όλων των πολιτικών και των υπηρεσιακών παραγόντων που εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Γράφει ο Λουκιανός Κάλλιμπαν

Την εξακρίβωση του ρόλου που διαδραμάτισαν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας, εφ' όσον τα έγγραφα παρελήφθησαν διά της διπλωματικής οδού, ζητεί η κοινή γνώμη.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διενήργησε το ιστολόγιο Newsbomb.gr με το εξής ερώτημα: «Ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε: "Δεν θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα", μετά την εμπλοκή του ονόματός του με την υπόθεση Λαγκάρντ. Τι πρέπει να γίνει;».

Συμμετείχαν 7.107 αναγνώστες και έδωσαν το στίγμα της αντίληψης που έχει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Οι δύο δημοφιλέστερες απαντήσεις στη δημοσκόπηση δείχνουν ότι η κοινωνία απαιτεί πλήρη διαφάνεια και αποκάλυψη όσων συνέβησαν στο παρασκήνιο σχετικώς με τη λίστα Λαγκάρντ. Φαίνεται μάλιστα να ζητεί κάθαρση και κολασμό όσων προσπάθησαν να αποκρύψουν από τις υπηρεσίες στοιχεία τα οποία θα βοηθούσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες να εισπράξουν αναγκαίους φόρους για τα δημόσια ταμεία.

Το 39,37% από τους ερωτηθέντες, δηλαδή 2.798 πολίτες, απάντησαν ότι πρέπει να εξακριβωθεί ο ρόλος των κ.κ. Γιώργου Παπανδρέου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Δημήτρη Δρούτσα στην υπόθεση.

Να θυμίσουμε ότι λίγο πριν εκπνεύσει το 2012, αποκαλύψαμε στοιχεία από τις καταθέσεις υπηρεσιακών παραγόντων που παρέλαβαν το αντίγραφο τις λίστας από τις γαλλικές αρχές και έδωσαν καταθέσεις προς τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Από τις καταθέσεις προκύπτει ότι υπάρχει εμπλοκή διπλωμάτη και υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών.

Με μεγάλη καθυστέρηση μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στις 10 Ιανουαρίου ότι επίτιμος πρέσβης που αναφέρεται στις καταθέσεις δεν σχετίζεται με την παραλαβή της πρώτης λίστας Λαγκάρντ και επιβεβαιώνει εν μέρει το ρεπορτάζ μας.

Οι άλλες απαντήσεις

Την επέκταση της έρευνας που διεξάγουν οι δικαστικές αρχές για τη λίστα Λαγκάρντ σε κάθε κυβερνητικό και υπηρεσιακό στέλεχος που είχε εμπλακεί με την υπόθεση απαιτεί το 37,54% των ερωτηθέντων, δηλαδή 2.668 αναγνώστες.

Στην τρίτη περίπτωση, 1.579 πολίτες ζητούν να ελεγχθεί ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Πρόκειται για ένα σεβαστό ποσοστό της τάξεως του 22,22%, η άποψη του οποίου φάνηκε να μην βρίσκει απήχηση απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Τέλος, ένα αμυδρά μικρό ποσοστό της τάξεως του 0,87% δεν θέλησε να απαντήσει.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top